Mητσοτάκης: Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» – Πολιτική σκευωρία η υπόθεση της Novartis

Mητσοτάκης: Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» – Πολιτική σκευωρία η υπόθεση της Novartis
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει σε στελέχη του κόμματος και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων της πόλης, σε εκδήλωση με θέμα: «Ισχυρή Ανάπτυξη - Αυτοδύναμη Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss στην Πάτρα, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αχαΐα και την Ηλεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Απευθύνουμε πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ - Fake news ότι θα απολύσουμε, θα υπάρχει αξιολόγηση.

«Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές» τόνισε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον σταθμό OPEN.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο «για πολιτική σκευωρία» και τόνισε ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, η υπόθεση θα ερευνηθεί από τη Βουλή. Επισήμανε ότι υπάρχουν δυο υπουργοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δέυτερος είναι εκείνος που κατονομάζεται ως «Ρασπούτιν».

Fake news χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα περί απολύσεων στο Δημόσιο από τη Νέα Δημοκρατία εάν έρθει στην κυβέρνηση. «Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη με άξιους δημόσιους υπάλληλους», τονίζοντας παράλληλα πως θα υπόκεινται σε αξιολόγηση, «όχι την πολιτική αξιολόγηση αλλά αξιολόγηση επιβράβευσης των καλύτερων».

«Γιατί μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης να μην μπορεί να προοδεύσει;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι, η μεγάλη πλειοψηφία, θέλει την αξιολόγηση γιατί είναι άξιοι συμπολίτες μας».

«Μπορούμε να ξεφύγουμε από το 1 προς πέντε; Ναι. Αν η οικονομία αναπτυχθεί θα κάνουμε περισσότερες προσλήψεις, θα προσλαμβάνουμε όμως πραγματικά εκεί που υπάρχει ανάγκη»., συνέχισε.

«Γιατί οι προσλήψεις τα τελευταία χρόνια δεν αφορούν επιστημονικό προσωπικό;», διερωτήθηκε ακόμη. «Θα κάνουμε προσλήψεις στην παιδεία, στην υγεία, στην αστυνομία, αλλά όχι πελάτες μας, αλλά ειδικό προσωπικό».

«Δεν θα κάνουμε προσλήψεις δεξιά και αριστερά. Είναι θέμα προτεραιοτήτων εκεί που χρειαζόμαστε θα προσλαμβάνουμε».