Μητσοτάκης: Ρεαλιστικές οι προτάσεις μας – Άμεση προσφυγή στις κάλπες, γιατί η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποσχέθηκε σημαντική ανανέωση στην ΚΟ της ΝΔ και επενδυτικό "σοκ" για την οικονομία - «Ύποπτες συναλλαγές στη φιλική προς την κυβέρνηση Τράπεζα Αττικής».

Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα.

Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη
Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον κόφτη. Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση.

Χρειάζονται αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, αλλά καμία αλλαγή στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, τόνισε, ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση των εργασιακών, που καθυστερεί τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο κόφτης στην ουσία βρίσκεται σε ισχύ, εάν αναλογιστούμε ότι κυρίως πληρώνονται δημόσιο και συντάξεις , τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιχειρείν στραγγαλίζεται, η υπερφορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές στέλνουν πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης (Α) και ο εκπρόσωπος τύπου   Γιώργος Κουμουτσάκος (Κ) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016. Χθες  βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης (Α) και ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος (Κ) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά για τα κανάλια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ, ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο». «Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης,«δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;» Πάντως υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια» και χαρακτήρισε όλες αυτές τις αποκαλύψεις γελοιότητες. Επέμεινε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υπερθεματιστές. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι έχουμε ζήσει τη δεκαετία του ‘80 περιστατικά τύπου Κοσκωτά, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε σε αυτά.

Στήριξη σε Καραμανλή…ουδέν σχόλιο για ΕΛΣΤΑΤ
Το θέμα του κ. Γεωργίου είναι στη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο, είπε ο ο πρόεδρος της ΝΔ για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλή ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο 8 μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016. Χθες  βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σημαντική ανανέωση της ΚΟ της ΝΔ
Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, ερωτηθείς με ποιους θα κυβερνήσει. Υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία, και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ και το Δημόσιο
Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι στον αέρα, μίλησα για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα στη ΔΕΘ. Ενώ ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους, τόνισε.

Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

Στην ερώτηση για το εάν θα ψηφίσουν το κόμμα του οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. «Όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση, ο καλός υπάλληλος χάνεται ανάμεσα στους κακούς υπαλλήλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ συμπλήρωσε ότι θα επαναφέρει και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση το οποίο είχε ετοιμάσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να υπάρξει ελαστικότητα ώστε να μην υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις με υπεράριθμο αριθμό εργαζομένων και άλλοι οργανισμοί οι οποίοι να μην έχουν υπαλλήλους.

Στηρίζω τον Γιάννη Στουρνάρα – Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την Attica Bank
Όπως ζητώ ανταγωνισμό στους τηλεοπτικούς σταθμούς, έτσι ζητώ ανταγωνισμό και στις τράπεζες τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές τράπεζες. Το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε δε, ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Γιάννη Στουρνάρα.

Τμήμα των επιχειρηματιών έγινε κρατικοδίαιτο
Ένα μέρος των επιχειρηματιών και δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνους που έχουν τηλεοπτικά μέσα, έγινε κρατικοδίαιτος και ασχολήθηκε μόνο με το προσωπικό του συμφέρον και για αυτό είπα ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα αυτά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει με τις αρμόδιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, και σίγουρα η δουλειά των επιχειρηματιών δεν είναι να συναναστρέφονται με τους πολιτικούς αλλά να επενδύουν στη χώρα τους. Να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να μένουν εδώ οι επιχειρηματίες.

Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη ΝΔ
Δεν επιτρέπω φωνές ξενοφοβίας στη ΝΔ και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, τόνισε ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση.
Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης, καθώς δεν τηρήθηκε τίποτα από όσα συμφωνήσαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός προσφύγων- οικονομικών μεταναστών, όπως οι χώροι φιλοξενίας. «Όταν υπάρχουν κενά, έρχεται να τα καλύψει η ξενοφοβία» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα