Μητσοτάκης: Θέλω ισχυρή εντολή- Να εκλέξουμε δέκα βουλευτές στην Κρήτη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εισπράττω τον παλμό της νίκης και αυτόν μεταφέρω εδώ στην Κρήτη για την οποία έχω μεγάλη προσδοκία και έχω θέσει ψηλά τον πήχη. Θέλω ολόκληρη η Κρήτη να βαφτεί γαλάζια και να εκλέξουμε 10 βουλευτές», το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ από το Ηράκλειο.

Περιοδεία στο Ηράκλειο της Κρήτης εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.

Πρώτος σταθμός του προέδρου της Ν.Δ ήταν ο κεντρικός επιβατικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, μια σημαντική ιδιωτική επένδυση για την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη, όπου είχε επαφή με στελέχη και εργαζόμενους αλλά και κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες που βρισκόταν στο σταθμό.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μανώλη Χαχλιούτη, που ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στους χώρους του Κεντρικού Σταθμού: «Η επένδυση αυτή αποτελεί παράδειγμα, δείχνει πόσο δημιουργικά πράγματα μπορούν να γίνουν. Και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη τα τελευταίας τεχνολογίας μέσα που υπάρχουν στους χώρους, όπως διαδραστικούς χάρτες που δείχνουν σε απευθείας χρόνο την κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατή σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων -Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο που στεγάζεται ο κεντρικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ, αποτελούσε τμήμα του ιστορικού κτιρίου της Σαπωνοποιίας Αλεπουδέλη, της οικογένειας του Οδυσσέα Ελύτη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης, όπου χαιρέτισε και μίλησε με πολίτες του Ηρακλείου και τουρίστες, ενώ συζήτησε με καταστηματάρχες, θέλοντας να αντλήσει πληροφορίες για τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.

Κάλεσμα συσπείρωσης και διαμόρφωσης μιας νέας πορείας από τις 8 Ιουλίου για τη χώρα, έστειλε από το εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.: « Η κάλπη της 26ης Μαΐου και η μεγάλη πολιτική νίκη, άνοιξε το δρόμο για την 7η Ιουλίου. Όμως η κάλπη δεν είναι γεμάτη, πρέπει ξανά να γεμίσει με γαλάζια ψηφοδέλτια και γι’ αυτό το λόγο τις 15 μέρες που μένουν για τις εκλογές, δεν εφησυχάζουμε. Εισπράττω τον παλμό της νίκης και αυτόν μεταφέρω εδώ στην Κρήτη για την οποία έχω μεγάλη προσδοκία και έχω θέσει ψηλά τον πήχη. Θέλω ολόκληρη η Κρήτη να βαφτεί γαλάζια και να εκλέξουμε 10 βουλευτές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ λέγοντας ότι αποτυπώνουν την στόχευση της διεύρυνσης και της ανανέωσης: «Ήρθαν και έρχονται κοντά μας άνθρωποι από άλλους χώρους. Συμπολίτες που είναι πρώτη φορά μαζί μας γιατί αναγνωρίζουν ότι είμαστε η μόνη μεγάλη δύναμη με τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε στους πολίτες καλύτερη ζωή. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να έρθουν στην πολιτική μας οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε χθες, είπε ότι θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι από τη μια άκρη στην άλλη της χώρας ο κόσμος να μάθει το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας και το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, έρχεται από παντού. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταμετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη, για να μπορέσουμε το βράδυ της 7ης Ιουλίου να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαραυγή μιας νέας Ελλάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης που ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή.

«Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη μέρα. Θα δουλέψουμε σκληρά και αποφασιστικά, αλλά για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή. Από εδώ, το Ηράκλειο και την Κρήτη κάνω προσωπική έκκληση να με εμπιστευτείτε και να οδηγήσουμε την Κρήτη και όλη την Ελλάδα στην ανάπτυξη», τόνισε συμπληρώνοντας ότι μεγάλη του προσδοκία και στόχος είναι το νησί να βαφτεί γαλάζιο, «κάτι που δεν είχε γίνει ούτε το 1990 στη μεγάλη, τότε, πολιτική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Στο εκλογικό κέντρο του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν θερμά στελέχη και μέλη του της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγελης Καρκανάκης, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ν.Δ λέγοντας: «Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε τελευταία φορά ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, αφού την επόμενη φορά η υποδοχή μας θα είναι σε εσάς ως πρωθυπουργό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέλη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, ενός κοινωνικού φορέα που ασχολείται με θύματα κακοποίησης, συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρόεδρο της ΝΔ, που συνοδευόταν από τον γραμματέα ΠΕ του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, υποψήφιους βουλευτές αλλά και τοπικά στελέχη, υποδέχθηκε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη η οποία τον ενημέρωσε για τις δράσεις του Συνδέσμου, ζητώντας τη στήριξη του, προκειμένου όπως είπε, να μπορέσουν να διευρύνουν το έργο τους, στηρίζοντας τις γυναίκες που βιώνουν δυσκολίες και κακοποιούνται, όπως επίσης και τα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί στα νοσοκομεία ή δεν έχουν κανένα στη ζωή.

«Μεγάλος μας στόχος είναι μετά από πολύ κόπο, να ολοκληρωθεί το “Σπίτι των Αγγέλων”. Ένας ξενώνας για παιδιά που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία. Ελπίζουμε μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι έτοιμος και να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτά τα “αγγελούδια” που τα ονομάζουμε “κακοποιημένα από κούνια”» είπε η κ. Παχιαδάκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγχαίρει τα μέλη του Συνδέσμου για την προσφορά τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

«Αναγνωρίζω τη σπουδαία προσφορά σας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η βοήθεια σας είναι ανεκτίμητη και ο σιωπηλός κόσμος της οικογενειακής βίας, που βιώνουν πολλές γυναίκες είναι ένα δράμα, γιατί συχνά δεν έχουν πού να στραφούν» είπε ο κ. Μητσοτάκης που έκανε αναφορά και στο “Σπίτι των Αγγέλων”:

«Η βοήθεια σας είναι ανεκτίμητη και στα πιο αδύναμα μέλη που δεν έχουν καμία ευθύνη. Αναφέρομαι στα πολύ μικρά παιδιά και το “Σπίτι των Αγγέλων” για το οποίο θα χαρώ να βοηθήσω. Μέσα σε αυτό το σπίτι, όντως θα φιλοξενούνται “αγγελούδια”, τα οποία όμως θα έχουν κοντά τους τούς “αγγέλους” τους, εσάς δηλαδή που με τα όσα έχετε κάνει και κάνετε, γίνεστε γι’ αυτά μια τεράστια αγκαλιά» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, συμπληρώνοντας ότι όλα τα δίκτυα που δρουν εθελοντικά στη χώρα πρέπει να οργανωθούν.

«Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι στο έργο μας. Ο ορισμός σας ως συνεργάτες μας, συνεργάτες της Πολιτείας σε ένα ευαίσθητο τομέα, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να γίνουν περισσότερα. Είστε σύμμαχοι μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέο Πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σύνδεσμος και αφορά όχι αυστηρά τα θύματα της βίας, αλλά και τους θύτες.

Στις 8.00 το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ θα βρεθεί στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιήσει θεματική συζήτηση, κυρίως, με νέους Ηρακλειώτες.

Σχετικά άρθρα