Μητσοτάκης: Το «τσουνάμι» λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ έπληξε τη χώρα

Μητσοτάκης: Το «τσουνάμι» λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ έπληξε τη χώρα
Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντησή του με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη (δεν εικονίζεται) στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016. Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επί της λεωφόρου Συγγρού προσήλθε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί και να παραλάβει από τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε», σημειώνει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ευχαριστώντας τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια “στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα” ξεκίνησε την παρθενική ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε:  «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση».

Εξαίρεση έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει.

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

«Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ η χώρα δεν θα βγει από την κρίση», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτήρισε, διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας.