Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας για επενδύσεις

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας για επενδύσεις

Στο τραπέζι των συζητήσεων η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών. 

Πιο κοντά έρχονται Ελλάδα και Κίνα, μετά την υπογραφή Μνημονίου για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων. Το Μνημόνιο υπέγραψε στο Πεκίνο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) Ζάνγκ Ξιάογκιανγκ.

Τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι αφορούν τους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών και τη συμμετοχή στο ελληνικό επενδυτικό ταμείο.

Διαβάστε ακόμη: Δύο Έλληνες συστήνουν το σουβλάκι στους Κινέζους

«Με τη δημιουργία του μηχανισμού αυτού στοχεύουμε στη μετουσίωση του σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για τη χώρα μας σε πράξη. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό η νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών που εγκαινιάστηκε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Κίνα θα αποφέρει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται τόσο για τις Κινεζικές επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τη χώρα μας ως βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη, όσο και για τις Ελληνικές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια αυτή αγορά είναι πραγματικά μοναδικές» δήλωσε ο Ν. Μηταράκης, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ