Η μόδα κάνει επανάσταση

Η μόδα κάνει επανάσταση

Το πρώτο Fashion Revolution Day θα πραγματοποιηθεί σε 52 χώρες για να τιμήσουν τα θύματα της Ντάκα του Μπαγκλαντές.

24 Απριλίου 2013: To εργοστάσιο Ράνα Πλάζα στο Μπανγκλαντές καταρρέει αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες νεκρούς. Ένα χρόνο μετά την κατάρρευση,  περισσότερες από 52 χώρες συμμετέχουν στο πρώτο Fashion Revolution Day.

Ο στόχος του Fashion Revolution Day είναι να μας αφυπνίσει, ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει έτσι ώστε πριν από την αγορά ενός ρούχου να σκεφτόμαστε τις ιστορίες των ανθρώπων που το φτιάχνουν.

Η μόδα γίνεται επανάσταση! 

Άνθρωποι ανά τον κόσμο- από σχεδιαστές και fashion icons,  μέχρι άνθρωποι σε κεντρικά μαγαζιά και οίκους υψηλής ραπτικής, από παραγωγοί βαμβακιού έως εργάτες εργοστασίων,  ακαδημαϊκοί, και εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης,  μέχρι οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται για το τι φοράει- όλοι θα ενωθούν μαζί για να πουν το ίδιο πράγμα.

Στην Ελλάδα το ραντεβού είναι στο πολυχώρο του Nixon στις 8.30 φορώντας ένα ρούχο ανάποδα και κάνοντας μια απλή ερώτηση Ποιός έφτιαξε τα ρούχα μας; ‪#‎‬‬‬insideout‬‪‬‬‬

Στην εκδήλωση, ανερχόμενοι, αλλά και ήδη καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές, καλλιτέχνες και σχολές μόδας θα υποστηρίξουν αυτή την κίνηση που τιμά τα θύματα εκείνης της ημέρας και με θετικό τρόπο δείχνουν στους καταναλωτές τη σημασία της διαφάνειας στην γραμμή παραγωγής και τους ανθρώπους πίσω από την ετικέτα, εκθέτοντας δημιουργήματα εμπνευσμένα από την ερώτηση WHO MADE YOUR CLOTHES?

H ιδρύτρια της Επανάστασης της Μόδας Carry Somers, μίησε γι αυτή τη κίνηση, λέγοντας: «Η Ημέρα Επανάστασης της Μόδας έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν σε αυτή την ημέρα και πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία να επανασυνδέσει ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα με τους ανθρώπους που τους έφτιαξαν τα ρούχα».

Η Νατάσα Αθανασιάδου συντονίστρια της Ημέρας Επανάστασης της Μόδας στην Ελλάδα είπε: «Είναι η ημέρα αυτή όπου όλοι στο κόσμο θα βλέπουμε την δύναμη και την θετική επίδραση που μπορεί να έχει η μόδα για ένα καλύτερο αύριο. Στην Ελλάδα παρόλο τους δύσκολους καιρούς, έχουμε ανάγκη να μπορέσουμε να συνηδητοποιήσουμε οτι όλα μπορούν να αλλάξουν τρόπο που γίνονται αρκεί να αφυπνιστούμε, να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε το τρόπο σκέψης μας. Και σε αυτή την περίπτωση και ως συνέπεια τις αγοραστικές μας συνήθειες έτσι ώστε πριν από την κάθε επιλογή να αγοράσουμε ένα ρούχο να σκεφτόμαστε ότι κουβαλάμε τις ιστορίες των ανθρώπων που το φτιάχνουν».

1/5

Διαβάστε ακόμα:

Κοσμήματα πολλών καρατίων και… εκατομμυρίων

Η «αυτοκρατορία» της Yoox.com στo online shopping

Έρευνα: Ποια είναι η κατάσταση στον τομέα των πολυτελών ειδών;