Moderna: Έτοιμο στις αρχές του 2022 το εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον

Moderna: Έτοιμο στις αρχές του 2022 το εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον
Medical syringes are seen with Moderna company logo displayed on a screen in the background in this illustration photo taken in Poland on October 12, 2020. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP

Στις αρχές του 2022 μπορεί να υπάρξει επανασχεδιασμένη εκδοχή του εμβολίου κατά της Covid, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονας της Moderna Πολ Μπάρτον.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, «εντός των επομένων δύο εβδομάδων θα γνωρίσουμε αν τα εμβόλια που διαθέτουμε τώρα παρέχουν προστασία». 

Πρόσθεσε ότι «αν χρειαστεί να παρασκευάσουμε ένα νέο εμβόλιο, πιστεύω ότι αυτό θα ήταν έτοιμο στις αρχές του 2022. Το καταπληκτικό με τα εμβόλια mRNA, όπως αυτό της Moderna, είναι ότι μας επιτρέπουν να κινηθούμε πολύ γρήγορα».

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας κινητοποίησε εκατοντάδες άτομα του προσωπικού της την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστή η ύπαρξη της παραλλαγής Όμικρον.

Πάντως ο Μπάρντον θεωρεί ότι τα εμβολιασμένα άτομα διαθέτουν κάποιο βαθμό προστασίας, ανάλογα βέβαια με το πόσο διάστημα έχει περάσει από τον εμβολιασμό τους και για την ώρα η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος είναι να εμβολιαστεί με κάποιο από τα υφιστάμενα εμβόλια για τον κορονοϊό.