Μογκερίνι για την επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών: Έγιναν θετικά βήματα στα Δυτικά Βαλκάνια

Μογκερίνι για την επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών: Έγιναν θετικά βήματα στα Δυτικά Βαλκάνια
epa07190955 European Union Foreign Policy Chief Federica Mogherini speaks during a press briefing in Brussels, Belgium, 26 November 2018. The EU reportedly urged Russia to 'restore freedom of passage in the Kerch Strait' and called on both parties to 'de-escalate the situation immediately' after Russia had seized three Ukrainian vessels amid their leaving the Azov Sea through the Kerch Strait on 25 November. EPA/OLIVIER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δήλωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική.

Με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να αρχίσω με κάτι θετικό, επειδή σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία. Και πιστεύω πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της ηγεσίας και του θάρρους, και τα θετικά βήματα που έγιναν στα Δυτικά Βαλκάνια και ελπίζω πως τα κράτη μέλη θα θυμηθούν αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, ιδιαίτερα τις ερχόμενες ημέρες, όταν πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ