Μοναστηριακή μπίρα με 1000 χρόνια ιστορίας έρχεται στην Ελλάδα

Μοναστηριακή μπίρα με 1000 χρόνια ιστορίας έρχεται στην Ελλάδα

Ένας θησαυρός γεύσεων & αρωμάτων που ταξιδεύει στο χρόνο.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 1.000 χρόνια για να καταλήξει στην Ελλάδα το ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων της  πιο ιστορικής -ίσως- μοναστηριακής μπίρας στον κόσμο. Η Affligem, η βέλγικη μπίρα με την πλούσια ιστορία ισορροπεί τέλεια το παρελθόν με το παρόν, μετουσιώνοντας μία θρυλική μοναστηριακή μπίρα σε μία σύγχρονη πρόταση απόλαυσης, που θα συναρπάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Μια ιστορία  Ιπποτών
Ήταν 1074, στην περιοχή Affligem του Βελγίου, όταν 6 Ιππότες αποκήρυξαν το βίαιο παρελθόν τους και αποφάσισαν να γίνουν μοναχοί στο τάγμα του Αγίου Βενέδικτου, ιδρύοντας το Αβαείο της Affligem, στο οποίο και γεννήθηκε η ομώνυμη μπίρα.

Ως μοναχοί αφιερώθηκαν σε ένα βίο αγνότητας και στην τελειοποίηση της τέχνης της ζυθοποίησης, που τότε γινόταν για βιοποριστικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με πολύ μεράκι και αφοσίωση εξέλιξαν την τέχνη τους, μετουσιώνοντας την μπίρα Affligem σε θεϊκή απόλαυση.

Μέσα στους αιώνες, η παράδοση της Affligem διατηρήθηκε ως αναπόσπαστο μέρος της μοναστικής ζωής. Σήμερα, η μπίρα παράγεται σύμφωνα με την ίδια συνταγή, «Formula Antiqua Renovata», αλλά και  με το πάθος, την αφοσίωση και την κληρονομιά των 1.000 περίπου ετών της Affligem, που οι μοναχοί μεταδίδουν από γενιά σε γενιά.

Επιλεγμένα υλικά και ξεχωριστή διαδικασία ζυθοποίησης

Γεύσεις
Η ελληνική αγορά υποδέχεται δύο γεύσεις: την Affligem Blonde με το λαμπερό, χρυσό χρώμα, και την Affligem Double, την υπέροχη βαθυκόκκινη εκδοχή της.

Μοναδικό τελετουργικό σερβιρίσματος
Επιτομή της Affligem είναι το ιδιαίτερο τελετουργικό σερβιρίσματος, που απογειώνει τη γεύση. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι ξεχωρίζει το «σώμα» της μπίρας, από την «ψυχή» της: τη μαγιά που συγκεντρώνεται στο κάτω μέρος του μπουκαλιού. Αυτό το μέρος της μπίρας έχει την πιο έντονη γεύση, με νότες φρούτων και μπαχαρικών και συχνά απολαμβάνεται σε ξεχωριστό ποτήρι.

Η Affligem στο σήμερα
Σήμερα η Affligem αποτελεί μία σύγχρονη, παγκοσμίως πολυβραβευμένη πρόταση μπίρας, που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η  οποία εμπλουτίζει  το ήδη πλούσιο χαρτοφυλάκιο μαρκών της με μια από τις παλαιότερες crafted μπίρες στον κόσμο και θα τη βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.