Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο

Η ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες, αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμφωνήθηκαν οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο, ο οποίος θα είναι αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» και «θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Το σχέδιο για ασφαλιστικές εισφορές και μαζικές απολύσεις

Έξτρα απολύσεις το 2015 εξακολουθεί να ζητάει η τρόικα