Μόνο 5 δισ. χωρίζουν τον Τζεφ Μπέζος από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

Μόνο 5 δισ. χωρίζουν τον Τζεφ Μπέζος από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου

H καθαρία αξία της περιουσίας του CEO της Amazon άγγιξε τα 84,6 δισ. δολάρια.

Χάρη στην άνοδο της μετοχής της Amazon, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς των Whole Foods, ο Τζεφ Μπέζος προσέθεσε επιπλέον 1,8 δισ. δολάρια στην περιουσία του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η καθαρία αξία της περιουσίας του CEO της Amazon άγγιξε τα 84,6 δισ. δολάρια, περίπου δηλαδή 5 δισ. δολάρια λιγότερα από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Μπιλ Γκέιτς. Το σενάριο να εκθρονίσει τον ιδρυτή της Microsoft από την πρώτη θέση θεωρείται πλέον αρκετά πιθανό, μιας και ο ίδιος δείχνει να αναπτύσσει ραγδαία την εταιρεία του, ενώ ο Γκέιτς έχει ανακοινώσει ότι στο μέλλον θα παραχωρήσει την περιουσία του σε δωρεές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς δημιούργησε τον φιλανθρωπικό οργανισμό Giving Pledge μαζί με τον φίλο του και γκουρού των επενδύσεων Γουάρεν Μπάφετ, τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου με περιουσία αξίας 76,8 δισ. δολαρίων, το 2010. Μέσω αυτού του εγχειρήματος, οι δυο ζάμπλουτοι επιχειρηματίες έχουν στόχο να πείσουν όσο περισσότερους δισεκατομμυριούχους μπορούν προκειμένου να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους για να καλυφθούν κοινωνικές ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 150 άνθρωποι υπέγραψαν τη δέσμευση αυτή, ωστόσο ο Μπέζος δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς.