Μονόδρομος το Android για τη Sony

Μονόδρομος το Android για τη Sony

Γιατί όλα τα μοντέλα smart TV που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία το 2015 θα έχουν το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Λίγο πριν από την έναρξη της CES, οι Samsung και LG ανακοίνωσαν ότι οι επόμενες γενιές smart TV θα βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα Tizen και WebOS αντίστοιχα, τα οποία τους ανήκουν. Όμως η Sony, αλλά και αρκετοί ακόμα κατασκευαστές δεν κατέχουν ένα λειτουργικό σύστημα και έτσι το Android είναι μονόδρομος.

Οπότε, μάλλον αναμενόμενη ήταν η ανακοίνωση του CEO της Sony στη CES ότι όλα τα μοντέλα smart TV που θα διαθέσει η εταιρεία μέσα στο 2015 θα χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

H Google προετοιμασμένη για τους πελάτες της, έχει εξελίξει επαρκώς το Android TV, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές και η επόμενη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει είναι η διαχείριση της ανάλυσης 4K.

Συνολικά, η Sony παρουσίασε 14 νέα μοντέλα στη σειρά Bravia με διαστάσεις από 43 έως 75 ίντσες, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία LCD και ένα από αυτά έχει πάχος μικρότερο από 5 χιλιοστά που σημαίνει ότι είναι λεπτότερο ακόμα και από κάποια smart phone της ίδιας εταιρείας.

Όλα τα μοντέλα θα είναι εφοδιασμένα με ένα νέο επεξεργαστή, τον οποίο η Sony ονομάζει 4K X1 και η διάθεσή τους στην αγορά θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Πηγή: digi1.gr