Most Admired Companies: Επιστρέφει η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα!

Most Admired Companies: Επιστρέφει η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα!

To Fortune σε συνεργασία με την KPMG «τρέχουν» για τρίτη χρονιά τη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες για το 2017.

Το Fortune, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα business brands στον κόσμο, καταρτίζει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, τη λίστα «Most Admired Companies».

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα, την οποία «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι μεγαλύτερες εταιρείες. Άλλωστε τα ίδια τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι αυτά που αναδεικνύουν τις νικητές που καταρτίζουν τη τελική λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες.

Εταιρική υπευθυνότητα, καινοτοµία, εξωστρέφεια και οικονοµική υγεία είναι µόνο µερικά από τα κριτήρια που πληρούν οι εταιρείες της λίστας και τις καθιστούν superheroes (!) του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η κατάρτιση της λίστας διαμορφώνεται με γνώμονα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια , που καθιέρωσε η αμερικανική έκδοση του Fortune, και αφορούν: Καινοτομία, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας, Οικονομική Επίδοση, Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα.

Για την υλοποίησή της φετινής λίστας επιλέχθηκαν αρχικά 270 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατομμυρίων και είναι κερδοφόρες. Ήδη η πρώτη φάση της έρευνας ολοκληρώθηκε με σημαντική συμμετοχή από τις εταιρείες και των εννέα κλάδων της αγοράς που εξετάζονται στην έρευνα. (Εμπόριο, Λιανικό Εμπόριο, Φαρμακευτικές, Ενέργεια/Πετρελαιοειδή, Βιομηχανία, Βιομηχανία Τροφίμων+Ποτών, Τεχνολογία/Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Υπηρεσίες).

Περίπου 1.500 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν και ανέδειξαν τις εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτο ανά κλάδο δημιουργούν την τελική βάση των 64 εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας, η οποία δημιουργεί μία δεύτερη λίστα, τις «20 ALL STAR MOST ADMIRED COMPANIES»!

H ψηφοφορία για τη β’ φάση βρίσκεται σε εξέλιξη και τα  τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδικό αφιέρωμα στο τεύχος του Fortune τον Ιούλιο.

Η ταυτότητα της έρευνας με μια ματιά:

270 επιχειρήσεις

9 άξονες αξιολόγησης

Περισσότερα από 1.500 στελέχη

Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα.

Ψήφισε για τους καλύτερους του κλάδου σου!

Δείτε τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες για το 2016 ΕΔΩ