«Μπάσιμο» αμερικανικού fund στη Λίβερπουλ με «τουλάχιστον» 100 εκατ. δολάρια

«Μπάσιμο» αμερικανικού fund στη Λίβερπουλ με «τουλάχιστον» 100 εκατ. δολάρια
This photograph taken on September 13, 2022, shows the corner flag with the Liverpool emblem on it prior to the UEFA Champions League group A football match between Liverpool and Ajax at Anfield in Liverpool, north west England. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) Photo: AFP
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το αμερικανικό fund ιδιωτικών κεφαλαίων Dynasty αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα της Λίβερπουλ, αξίας τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος, όπως μετέδωσαν οι Financial Times.

Η επένδυση έρχεται να υπογραμμίζει την αυξανόμενη «όρεξη» των fund στον αθλητισμό και στην αγγλική Premier League.

Υπενθυμίζεται πως η Λίβερπουλ ανήκει στην αμερικανική Fenway Sports Group, μια κοινοπραξία εταιρειών media και επαγγελματικών αθλητικών ομάδων που περιλαμβάνει τους Boston Red Sox στο μπέιζμπολ και τους Pittsburgh Penguins στο χόκεϊ επί πάγου.

Η FSG τον Φεβρουάριο ακύρωσε μια πιθανή πώληση της Λίβερπουλ, αλλά διατήρησε τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs ως οικονομικούς συμβούλους για εξωτερικές επενδυτικές επιλογές, οδηγώντας στη συναλλαγή της Dynasty.

Η FSG και η Dynasty δήλωσαν ότι τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους που συσσωρεύτηκε στο σύλλογο της Premier League κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και για επενδύσεις σε υποδομές στο Anfield και για ευρύτερη ανάπτυξη εκτός του γηπέδου της ομάδας.

Η FSG, η οποία αγόρασε τη Λίβερπουλ για 300 εκατ. λίρες το 2010, δεν γνωστοποίησε την αποτίμηση του συλλόγου υπό το πρίσμα της νέας επένδυσης. Ωστόσο, το Forbes την αποτίμησε στα 5,3 δισ. δολάρια τον Μάιο, αξιολογώντας την ως την τέταρτη πιο πολύτιμη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Πηγή: Financial Times