Πώς να βγάλετε 1.000 ευρώ ξεκινώντας από το μηδέν

Πώς να βγάλετε 1.000 ευρώ ξεκινώντας από το μηδέν
Photo: pixabay.com
Το καλύτερο από όλα είναι πως όσα θα πούμε είναι πλήρως εφαρμόσιμα, και σαφώς δεν έχουν καμία σχέση με τζόγο ή κάποια μορφή ρίσκου.

Από την Ιωάννα Φο*

Οκ, αν ζούμε στην Ελλάδα έχουμε ακούσει το τσιτάτο: Το χρήμα βγάζει χρήμα. Ή οι επενδύσεις είναι για τους πλούσιους…

Μμμμμ.. όχι ακριβώς. Ναι υπήρξαν εποχές που αυτά ίσχυαν έως έναν βαθμό. Ωστόσο πλέον το internet έχει εκδημοκρατίσει τόσο τις επενδύσεις όσο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποκτάμε επιπλέον εισόδημα.

ΔΕΝ λέω ότι είναι εύκολο. Όταν κάποιος λέει ότι το να βγάλεις έτσι πολλά χρήματα από το internet είναι «ευκολο» τότε αυτό είναι είτε αστείο είτε επικίνδυνο. Τα πάντα χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, επειδή πάντα με ενοχλούσαν τα στερεότυπα και τα «αξιώματα» της κοινωνίας, ειδικά όσα είχαν να κάνουν με τα χρήματα, θέλω σήμερα να σπάσουμε αυτές τις πεποιθήσεις και να δούμε ακριβώς αυτό. Πως μπορούμε να βγάλουμε 1000€ ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν!

Το καλύτερο από όλα είναι πως όσα θα πούμε είναι πλήρως εφαρμόσιμα, και σαφώς δεν έχουν καμία σχέση με τζόγο ή κάποια μορφή ρίσκου.

Ως πρώτο τρόπο για να βγάλουμε τα πρώτα μας 1000 ευρώ είναι μέσα από κάποιο side hustle που μπορούμε να κάνουμε από την άνεση του σπιτιού μας και χωρίς αρχική επένδυση. Σχετικές πλατφόρμες στις οποίες μπορούμε να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας είναι το Fiverr, το Upwork και άλλες. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε να κάνουμε κάτι τρομερό, αφού εκεί μπορούμε να πουλήσουμε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάτσουμε μια ώρα να σκεφτούμε τι ξέρουμε να κάνουμε καλά. Μπορεί να είναι μεταφράσεις, συγγραφή κειμένων, λήψη φωτογραφιών, οδηγίες κηπουρικής, ένα βίντεο ή ένας οδηγός με το πώς ράβουμε ένα ρούχο που ξηλώθηκε, μιλάμε τα πάντα! Στην έρευνά μου για το άρθρο αυτό βρήκα ανθρώπους που βγάζουν λεφτά πουλώντας μακαρονάδες! Αλλά όχι μακαρονάδες που τρώγονται. Φωτογραφίες από μακαρόνια που είναι γράμματα και σχηματίζουν ένα μήνυμα για εμάς και, αφού σχηματιστεί, ο πωλητής το φωτογραφίζει και μας το στέλνει. Τιμή για όλο αυτό; 5 δολάρια το μήνυμα! Και έχει ήδη 540 πωλήσεις αυτός ο άνθρωπος. Άρα έχει βγάλει πάνω από 2500 δολάρια πουλώντας φωτογραφίες από μακαρόνια! Μετά από αυτό δυσκολεύομαι να ακούσω ανθρώπους που έχουν αληθινά εφόδια και δυνατότητες να λένε ‘’μα εγώ δεν έχω κανένα ταλέντο!’’ Παιδιά τι σας αρέσει να κάνετε? Αυτό να κάνετε! Και αν είναι δύσκολη η αρχή έχω video tutorials για το fiverr στο youtube μου! Όλα αναλυτικά και όλα δωρεάν! Η γνώση υπάρχει εκεί έξω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα μας 1000€ ξεκινώντας από το μηδέν είναι πουλώντας, μέσω Ίντερνετ, πράγματα που κανένας δεν χρειάζεται, ή που τα βρίσκουμε στην αγορά πολύ φθηνά, ίσως και δωρεάν. Εδώ υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο να βρούμε τέτοια πράγματα. Το πιο σύνηθες από την δική μου εμπειρία είναι να ξεκινήσουμε από το άδειασμα κάποιας παλιάς αποθήκης ή κάποιου γκαράζ, από όπου μπορούμε να βρούμε αντικείμενα που κανένας δεν χρειάζεται και πάνε στα σκουπίδια. Κάνοντας μια έρευνα διαπίστωσα ότι υπάρχουν σελίδες όπου αποτιμάται το καθετί μικρό για να ξέρουμε τι αξία έχουν αυτές οι ΄΄παλιατζούρες΄΄ που έχουμε στο υπόγειο ή στο εξοχικό ή στο σπίτι της γιαγιάς! Οπότε κάνουμε μια έρευνα, βρίσκουμε τι έχει αξία και το πουλάμε! Και ΝΑΙ το καταλαβαίνω ότι μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά παιδιά το κάνουν τόσο λίγοι άνθρωποι που όντως τελικά βγάζουν ΠΟΛΛΑ χρήματα! Στο facebook marketplace μπορείς να πουλήσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Δοκιμάστε το!

Και έστω ότι τους δοκιμάζουμε τους παραπάνω τρόπους. Και έστω ότι τα βγάζουμε αυτά τα χρήματα! Τώρα έρχεται η ερώτηση: τι αξία έχουν;

Ε εύκολο. 1000 ευρώ έχουν αξία 1000 εθ.

Σωστά; Μμμμμ όχι ακριβώς. Αυτή είναι η αξία τους σήμερα.

Αν απλώς τα βγάλαμε και τα αφήσουμε σε μια τράπεζα τότε θα αξίζουν ΠΟΛΥ λιγότερα σε 5 χρόνια λόγω ενός φαινομένου που ονομάζεται πληθωρισμός και τρώει τα χρήματά μας συνεχώς. Και κανείς και καμιά δεν ξεφεύγει από αυτό το ροκάνισμα.

Αν όμως τα βάλουμε να δουλέψουν για εμάς;  Και έστω ότι τα ξεχάσουμε και τα αφήσουμε α επενδυμένα σε μια επένδυση μακροχρόνια, με μέση απόδοση 10%, για 30 χρόνια, όσο διαρκεί δηλαδή ένας μέσος εργασιακός βίος, θα έχουμε, χωρίς να κάνουμε τίποτα άλλο, 20 φορές τα χρήματά μας! 20.000€  θα μας περιμένουν εκεί, κερδισμένα από τα σημερινά μας βήματα!

Έτσι, σήμερα μεν βγάλαμε 1000 ευρώ ξεκινώντας από το μηδέν, αλλά χτίσαμε και την δυνατότητά μας σε 30 χρόνια να απολαύσουμε 20.000 ευρώ προερχόμενα αποκλειστικά και μόνο από το σημερινό μας ξεκίνημα και την δύναμη του ανατοκισμού. Σκεφτείτε πόσα μπορούμε να έχουμε αν επενδύουμε βαρετά, σταθερά και μακροχρόνια κάθε μήνα. Για την ακρίβεια μπορείτε να «παίξετε» με αυτό το calculator επενδύσεων εδώ.

Κλείνοντας, ναι η οικονομική ανεξαρτησία παίρνει χρόνο αλλά δεν είναι και μικρό πράγμα! Όταν φτάσουμε εκεί μπορούμε στην κυριολεξία να πούμε: καλά πήγε αυτό! Και να ισχύει όντως!

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο.

* Master in Economics and Politics

Βρείτε την Ιωάννα στο YouTube και στο Instagram εδώ:https://www.youtube.com/user/ioannafo/videoshttps://www.instagram.com/ioannafo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: