«Μπόνους διακοπών» από την Ιταλία στις οικογένειες για ταξίδια μέσα στη χώρα

«Μπόνους διακοπών» από την Ιταλία στις οικογένειες για ταξίδια μέσα στη χώρα
epa08181952 Tourists wear protective masks in front of the Coliseum in Rome, Italy, 31 January 2020. According to the Italian health authorities, first two cases of the coronavirus infection has been registered in the country. The coronavirus, called 2019-nCoV, originating from Wuhan, China, has spread to all the 31 provinces of China as well as more than a dozen countries in the world. The outbreak of coronavirus has so far claimed 213 lives and infected more than 8,000 others, according to media reports. EPA/ANGELO CARCONI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ρώμη ρίχνει 2,4 δισ. ευρώ μέσω επιδομάτων για να αναθερμάνει την τουριστική της βιομηχανία.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το λεγόμενο «μπόνους διακοπών», με το οποίο οι ιταλικές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν έως και 500 ευρώ για διανυκτερεύσεις σε τουριστικές υποδομές της χώρας.

Το μπόνους θα μπορέσει να ξοδευτεί από την 1η Ιουλίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, τουριστικά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας.

«Συνολικά διαθέτουμε τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ για τον τουρισμό και ένα για τον πολιτισμό. Έχουμε σαφή επίγνωση της στρατηγικής σημασίας των δυο αυτών τομέων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι σε συνομιλίες του με τον αρμόδιο ευρωπαίο επίτροπο, αλλά και με συναδέλφους του από κυβερνήσεις χωρών μελών της Ένωσης, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θεωρεί πως πρέπει να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες, οι οποίοι να καθορίζουν τους όρους μετακίνησης των τουριστών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αυστηρή παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας σε όλες τις περιοχές και τις χώρες της Ένωσης, αλλά θεωρώ ότι η ΕΕ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή προς την υιοθέτηση ενιαίων κανόνων και όχι προς έναν επιζήμιο ανταγωνισμό μεταξύ των διαφόρων χωρών της», ολοκλήρωσε ο Φραντσεσκίνι.