MPWGR2024: Η σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση

MPWGR2024: Η σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση
Από αριστερά: Πέγκυ Αντωνάκου (Google), Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπ. Παιδείας), Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair Fortune Greece
Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης και η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου μίλησαν για την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην Παιδεία.

Στη μετασχηματιστική δύναμη της Παιδείας, για ένα λαμπρότερο μέλλον, επικεντρώθηκε συζήτηση στο Most Powerful Women Summit 2024, που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair, Fortune Greece συνομίλησε με την Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ο υπουργός στάθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας χαρακτηρίζοντας “εκκρεμότητες” κάποια ζητήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί ως χρόνια προβλήματα, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου καλείται να ανταποκριθεί στα διακυβεύματα του αύριο, όπως η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, σύντομα έρχεται ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα σχολεία. “Αλλάζουν όλα τα βιβλία, αλλάζουν οι διαδικασίες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η κα. Αντωνάκου από την πλευρά της, υπογράμμισε τη σημασία της τεχνολογίας, χαρακτηρίζοντάς την “εργαλείο” που αμβλύνει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες. “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και είναι σημαντικό να την αξιοποιήσουμε”, τόνισε η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα AI Skilling που προωθεί η Google, το οποίο παρέχεται δωρεάν μέσω σχετικής πλατφόρμας αλλά και στο AI Dialogues, με την “πρεμιέρα” να γίνεται απευθυνόμενο στις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: