Να γιατί αναγκαστήκατε να κατεβάσετε το Messenger του Facebook

Να γιατί αναγκαστήκατε να κατεβάσετε το Messenger του Facebook

Τον Αύγουστο, το Facebook σταμάτησε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων. Ο Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει τον λόγο.

Το κοινό δεν χάρηκε διόλου και αν και το Messenger εκτοξεύτηκε στην κορυφή του App Store, κατακλύστηκε από αρνητικές κριτικές.

Ποτέ δεν λάβαμε μια καλή απάντηση στο ερώτημα γιατί η Facebook αποφάσισε να κάνει το Messenger ξεχωριστή εφαρμογή, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξήγησε εν τέλει την κίνηση αυτή.

«Το να ζητήσουμε απ’ τον καθένα στην κοινότητά μας να εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή δεν ήταν μικρό πράγμα» είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαίτησε χρόνο απ’ τον καθένα. Θέλαμε να το κάνουμε διότι πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι μια καλύτερη εμπειρία. Η αποστολή μηνυμάτων γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Στην κινητή τηλεφωνία, κάθε εφαρμογή μπορεί να εστιάσει μόνο σε ένα πράγμα».

Ο Ζούκερμπεργκ εξήγησε ότι ο βασικός σκοπός του Facebook είναι η Ροή Ειδήσεων και, αν και ολοένα και περισσότερος κόσμος στέλνει μηνύματα, η λειτουργία messaging του Facebook ήταν δύσκολη στην πρόσβαση.

«Δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα στέλνονται κάθε μέρα, αλλά για να πας στη λειτουργία αυτή έπρεπε να περιμένεις το φόρτωμα της εφαρμογής και μετά να πας σε ξεχωριστή καρτέλα», τόνισε ο Ζούκερμπεργκ. «Παρατηρήσαμε ότι οι βασικές εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι ήταν οι δικές τους, εφαρμογές που είναι ταχύτατες και εστιασμένες μόνο στο messaging. Αν έχεις να στείλεις 15 μηνύματα την ημέρα, μπορεί να είναι μεγάλος μπελάς να χρειάζεται να μπεις σε μια εφαρμογή και να κάνεις μια σειρά βημάτων ώστε να στείλεις το μήνυμα».

Ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ότι το να εξαναγκάσει τους χρήστες να κατεβάσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή ήταν επίπονο γι’ αυτούς, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα, και το αποτέλεσμα θα είναι μια πιο εστιασμένη εμπειρία.

«Γιατί δεν αφήσαμε τους ανθρώπους να επιλέξουν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή τους με τους δικούς τους ρυθμούς; Ο λόγος είναι ότι προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια υπηρεσία που είναι καλή για τον καθένα. Επειδή ο Messenger είναι ταχύτερος και πιο εστιασμένος, αν το χρησιμοποιείτε, θα απαντάτε ταχύτερα στα μηνύματα».