ΝΑΤΟ: Η προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί μία παγκόσμια αντίδραση

ΝΑΤΟ: Η προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί μία παγκόσμια αντίδραση
(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ΥΕΘΑ και εικονίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να συμμετέχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, στις Βρυξέλλες. Το μέλλον της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών αναμένεται να εξετάσουν οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο και στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται άμεσα στην κρίση, που κλιμακώθηκε επικίνδυνα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η «προκλητική συμπεριφορά» της Βόρειας Κορέας είναι παγκόσμια απειλή κι απαιτεί μια παγκόσμια αντίδραση, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται άμεσα στην κρίση, που κλιμακώθηκε επικίνδυνα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο, έχει καλέσει επανειλημμένα την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και του πυραυλικό της πρόγραμμα.

«Η προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας είναι μια παγκόσμια απειλή κι απαιτεί μία παγκόσμια αντίδραση κι αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει το ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο BBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ