ΝΑΤO: Βλέπει τζιχαντιστές που εξαπλώνονται «σαν καρκίνος» ανάμεσα στους πρόσφυγες

Δήλωση-σοκ από τον επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, πτέραρχο Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Χρήστος Δεμέτης

Το ΝΑΤΟ δείχνει το «ανθρωπιστικό» του πρόσωπο από τώρα. Και αν νομίζει κανείς πως η λύση για το προσφυγικό θα δοθεί από τις φρεγάτες, είναι γελασμένος. Οι επίσημες τοποθετήσεις δίνουν τις απαντήσεις, και επιβεβαιώνουν τους φόβους πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν έρθει στο Αιγαίο, χωρίς να έχουν επίγνωση της κατάστασης (πράγμα δύσκολο), ή εξυπηρετώντας ξεκάθαρα, γεωπολιτικά και μόνο, συμφέροντα. Κάτι που προφανώς, δημιουργεί απορίες σχετικά με το σχέδιο που θα ακολουθηθεί.

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, μίλησε στη Γερουσία των ΗΠΑ για να την ενημερώσει για τη δράση στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Μεταξύ άλλων, φρόντισε να αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος, εξαπλώνεται «όπως ο καρκίνος» ανάμεσα στους πρόσφυγες.

«Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική καλύπτουν τις κινήσεις των τρομοκρατών και των εγκληματιών», είπε ο Αμερικανός στρατηγός την ώρα που οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται και επιβεβαιώνουν, πως οι πρόσφυγες δεν έχουν κανένα άλλο κίνητρο παρά την απόδραση από τις χώρες τους.

«Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται τα μονοπάτια της ελάχιστης αντίστασης απειλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ» συνέχισε ο Μπρίντλαβ, σε καθόλου ψύχραιμο τόνο διατυπώσεων.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως έχει μελετήσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες έως και 1.500 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, δεν σχολίασε τις αποφάσεις Ευρωπαικών Κρατών να κλείσουν τα σύνορα τους, παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα, ούτε προέβη σε περαιτέρω, αναλυτικότερες δηλώσεις, σχετικά με το τί θα κάνει το ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών «που κρύβονται».

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr