ΝΔ: Εμείς δεν συμμετέχουμε σε παίγνια και αποχωρούμε – Κυβέρνηση: Ένα τέταρτο άντεξε η ΝΔ

ΝΔ: Εμείς δεν συμμετέχουμε σε παίγνια και αποχωρούμε – Κυβέρνηση: Ένα τέταρτο άντεξε η ΝΔ
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στην ολομέλεια της Βουλής , Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016. Πραγματοποιείται στην ολομέλεια της Βουλής συζήτηση και ψήφιση τροπολογιών στο πολυνομοσχέδιο μεταξύ των οποίων αυτή απαγορεύει σε υπουργούς και βουλευτές να έχουν offshore . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη νέα διάταξη σχετικά με τις off shore.

«Γιατί δεν ήταν αυτή η αρχική βούληση;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας, τοποθετούμενος στη Βουλή για την τροπολογία της κυβέρνησης αναφορικά με τις συμμετοχές πολιτικών στο εξωτερικό.

Η προηγούμενη ρύθμιση ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Οι τυχόν παρανομήσαντες έχουν πετύχει την απαλλαγή τους. Αν αυτός ήταν ο κυβερνητικός στόχος, έχει επιτευχθεί. Ο κάτοχος offshore έχει κερδίσει ακαταδίωκτο, υποστήριξε.

Η διάταξη είναι τόσο αυστηρή που γίνεται αντισυνταγματική και παντελώς ανεφάρμοστη, τόνισε. Αυτά τα παίγνια δεν μπορεί να τα δεχτεί κανείς σοβαρός άνθρωπος, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Εμείς στα παίγνια δεν συμμετέχουμε», τόνισε και δήλωσε πως το κόμμα δεν συμμετέχει στη συζήτηση. Ετσι, οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν.

«Ένα τέταρτο άντεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή την υπεράσπιση της πολιτικής ηθικής και της διαφάνειας. Αποκαλύφθηκαν…», είναι το σχόλιο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση της τροπολογίας με την οποία εισάγεται καθολική και γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός της χώρας.