ΝΔ: Κάτι ψήνεται στη γαλάζια κουζίνα

ΝΔ: Κάτι ψήνεται στη γαλάζια κουζίνα

Το ραντεβού Καραμανλή – Μεϊμαράκη και οι συναντήσεις για το μέλλον της παράταξης.

«Πυρετός» διεργασιών στη ΝΔ ενόψει της ΚΟ του κόμματος την ερχόμενη Πέμπτη, με τη φημολογία να παραμένει, ότι μπορεί να τεθεί από κάποιους θέμα ηγεσίας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Βήματος την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το δείπνο-πρόσκληση της Μαριάττας Γιαννάκου στην Αθηναΐδα, όπου έδωσαν το «παρών» πολλά στελέχη του κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκαν με τοπ δείπνο να περιλαμβάνει ψαρικά και συζήτηση για το μέλλον της ΝΔ μετά την ήττα στις εκλογές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κκ. Καραμανλής και Μεϊμαράκης συμφώνησαν στην ανάγκη να αλλάξει σελίδα στο κόμμα με προσήλωση στην αρχή της ενότητας της παράταξης, ενώ τέθηκαν όλα επί τάπητος.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έδωσε το «παρών» στην Αθηναΐδα επικαλούμενος τη συνεδρίαση του eurogroup και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το δείπνο που οργάνωσε προχθές η Μαριέττα Γιαννάκου , όπως αναφέρει το news247.gr, ήταν μόνο η αρχή.

«Δελφίνοι και λοιποί συνδαιτημόνες δεν κατέληξαν ως προς τις επόμενες κινήσεις, αναμένοντας καταρχήν την κατάληξη στο Eurogroup της Δευτέρας. Ήδη όμως έχει αποφασιστεί, η κ.Γιαννάκου (ενδεχομένως ως επικεφαλής μίας εσωκομματικής “αντιπροσωπείας”) να επισκεφθεί από Δευτέρα τον Κώστα Καραμανλή, αν και το ραντεβού δεν έχει ακόμη κλειστεί. Δεν έχει επίσης ορισθεί ημέρα, αλλά θα ακολουθήσει και νέο δείπνο με την ίδια σύνθεση.

Το πρόβλημα πάντως παραμένει: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να τα βρουν στοιχειωδώς μεταξύ τους, τουλάχιστον ως προς το ποιος θα αποτελέσει την υποψηφιότητα που θα εκφράσει την κεντροδεξιά. Οι προσκεκλημένοι στο χθεσινό τραπέζι πιθανοί δελφίνοι της νεότερης γενιάς (Μητσοτάκης, Δένδιας, Στυλιανίδης, Κεφαλογιάννη) εκφράζουν διαφορετικές γραμμές αλλά τοποθετούνται όλοι πιο κεντρώα από τη σημερινή ηγεσία, αλλά και από τον επίδοξο διάδοχο και εκφραστή της συνέχισης της “δεξιας γραμμής Σαμαρά” Μάκη Βορίδη, που δεν προσκλήθηκε- γεγονός που δεν ήταν βέβαια τυχαίο».

Όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ