ΝΔ: Τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία είναι πλέον ανησυχητικά

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως τίποτα δεν προμηνύει ότι η χώρα θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην οικονομία ασκεί η ΝΔ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση, είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως τίποτα δεν προμηνύει ότι η χώρα θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της «παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια».

«Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Οφείλεται σε μια ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση, η οποία φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία», τονίζεται στην ανακοίνωση με τη ΝΔ να επισημαίνει πως η ανικανότητα αυτή αντικατοπτρίζεται παντού:

«- στη ΔΕΗ η οποία αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης,

– στο κόστος δανεισμού της χώρας που παραμένει απαγορευτικό,

– στις επενδύσεις που διαρκώς υπονομεύονται,

– στο ιδιωτικό χρέος που συνεχώς διογκώνεται και πνίγει τους Έλληνες,

– και βέβαια στην ανεπάρκεια της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την οποία, με εντολή του προέδρου της Ν.Δ., επισκέφθηκαν εκτάκτως το απόγευμα ο αντιπρόεδρος κ. Κ. Χατζηδάκης και οι τομεάρχες κ. Χρ. Σταϊκούρας και Κ. Σκρέκας για να έχουν επίσημη ενημέρωση σχετικά με όσα συμβαίνουν στον χώρο ευθύνης της».

«Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Για να ξεφύγει από το σημερινό της τέλμα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.