«Ναι» της κυβέρνησης στο σχέδιο «Athens Alive» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

«Ναι» της κυβέρνησης στο σχέδιο «Athens Alive» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλάει στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Xavier "Xavi" Pascual (δεν εικονίζεται) στη συνέντευξη τύπου στο ΟΑΚΑ, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπαίνει μπροστά η μελέτη για το σχέδιο που αναμένεται να αναμορφώσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Την πρόταση του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του για το πρότζεκτ Athens Alive αποδέχτηκε η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση, θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του συντελεστή δόμηση στο ΟΑΚΑ για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο.

Επιπρόσθετα θα εξεταστεί και η δυνατότητα διαφοροποιήσεων στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρει τα εξής:

«Πρόθεση η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο, που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής».