Νέα αμοντάριστα πλάνα της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων

Νέα αμοντάριστα πλάνα της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων

Ακυκλοφόρητο βίντεο του ABC από την 11η Σεπτεμβρίου κάνει το γύρο του κόσμου.

Ένα νέο, ακυκλοφόρητο, βίντεο από τις στιγμή της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για αμοντάριστα πλάνα από ρεπορτάζ του ABC λίγα λεπτά μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη.

Το εικοσάλεπτο βίντεο περιλαμβάνει τη στιγμή της κατάρρευσης των πύργων, μαρτυρίες διασωθέντων αλλά και αυτοπτών μαρτύρων ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως καταγραφή ενός συμβάντος που έχει περάσει πλέον στην ιστορία.

Τα πλάνα έχουν ψηφιοποιηθεί καθώς καταγράφηκαν αρχικά σε VHS και έχουν εμπλουτιστεί με νέο χρώμα κατόπιν επεξεργασίας από την ιστοσελίδα 911datasets.org, μια βάση δεδομένων όπου ακόμη και σήμερα συλλέγονται στοιχεία αναφορικά με «την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο».

Υπολογίζεται ότι από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ενώ ιδιαίτερη εντύπωση κάνει τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης και ανοικοδόμησης της περιοχής έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

Διαβάστε ακόμη:

Μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

12η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου