Νέα χρηματοδότηση 1,2 δισ. δολαρίων για την Uber στην Κίνα

Νέα χρηματοδότηση 1,2 δισ. δολαρίων για την Uber στην Κίνα
Photo:

Ο γίγαντας των μεταφορών συγκέντρωσε κι άλλο χρήμα, και πλέον η αξία της κινέζικης θυγατρικής του αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, η Uber εξασφάλισε το ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επενδύσει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα.

Της προσπάθειας αυτής ηγήθηκε η γνωστή κινεζική εταιρεία αναζήτησης Baidu μαζί με την κινέζικη θυγατρική εταιρεία της Uber, η αξία της οποίας πλέον εκτιμάται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κινέζικη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sina.

Όσο για την ίδια την Uber, η αξία της εκτιμήθηκε στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.

Η Κίνα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για την Uber, και η εταιρεία επενδύει χρήματα εκεί επιθετικά, ώστε να επεκτείνει την παρουσία της. Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Τράβις Κάλανικ είπε στους μετόχους της εταιρείας ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα το 2015.

Εντωμεταξύ, και ο αντίπαλος της Uber στην Κίνα, Didi Kuaidi, συγκεντρώνει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, όπως ανέφερε το Bloomberg