Νέα δεδομένα στο αθλητικό streaming φέρνουν Disney, ESPN, Warner Bros και Fox

Νέα δεδομένα στο αθλητικό streaming φέρνουν Disney, ESPN, Warner Bros και Fox
epaselect epa08623202 Members of the Orlando Magic and the Milwaukee Bucks take a knee during the national anthem before their NBA basketball first-round playoff game four at the ESPN Wide World of Sports Complex in Kissimmee, Florida, USA, 24 August 2020. EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για 40 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ που δεν είναι συνδρομητές στη συνδρομητική τηλεόραση.

Η Fox Corp, η Walt Disney, το ESPN και η Warner Bros Discovery ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα ξεκινήσουν μια υπηρεσία streaming αθλητικού περιεχομένου αργότερα αυτό το φθινόπωρο για να προσελκύσουν νεότερους θεατές που δεν παρακολουθούν τηλεόραση.

Οι εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας από το ευρύ χαρτοφυλάκιο των επαγγελματικών και κολεγιακών αθλητικών δικαιωμάτων τους, τα οποία καλύπτουν το National Football League, το NBA, το Major League Baseball, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA και τις κολεγιακές διοργανώσεις.

Η υπηρεσία που δεν έχει ακόμη ονομαστεί θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προγραμμάτων που θα περιλαμβάνει τηλεοπτικά κανάλια, όπως τα ESPN, TNT και FS1, καθώς και αθλητικό περιεχόμενο που θα μεταδίδεται μέσω streaming. Οι συνδρομητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να την εγγράφονται ως μέρος ενός πακέτου streaming από το Disney+, το Hulu ή το Max.

«Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης γκάμα των καναλιών του ESPN θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές μαζί με το αθλητικό πρόγραμμα άλλων ηγετών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Ίγκερ.

Ο αναλυτής media, Μάικλ Γουλφ, της Activate Consulting δήλωσε ότι το εγχείρημα θα απευθύνεται στα 40 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ που πληρώνουν για πρόσβαση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, αλλά δεν είναι συνδρομητές στη συνδρομητική τηλεόραση. Το λανσάρισμα θα γίνει σε μια εποχή που η καλωδιακή τηλεόραση συνεχίζει να χάνει συνδρομητές.

Όπως σημειώνει το Reuters, τα ζωντανά αθλήματα συνεχίζουν να αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης κοινού, είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο, όπως απέδειξε τον περασμένο μήνα η Peacock της NBCUniversal με τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα AFC wild card playoff του NFL, είπε. Παρόλα αυτά, αυτό το κοινό «έρχεται» με ένα βαρύ τίμημα, που φέρεται να ανέρχεται σε 110 δισεκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης για το NFL.

Η νέα οντότητα θα ανήκει από κοινού στις τρεις εταιρείες μέσων ενημέρωσης, οι οποίες θα έχουν ίση εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο και θα συμφωνήσουν να παραχωρούν άδειες χρήσης του αθλητικού τους περιεχομένου σε μη αποκλειστική βάση.

Μια ανεξάρτητη ομάδα διαχείρισης θα λειτουργήσει τη νέα οντότητα.

Η αθλητικοκεντρική υπηρεσία σηματοδοτεί την αναγνώριση ότι υπάρχει μια μεγάλη αγορά για τα αθλήματα εκτός της παραδοσιακής τηλεόρασης.

Αυτή η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία.

Παρέχει επίσης έναν άλλο τρόπο για τις εν λόγω εταιρείες μέσων ενημέρωσης να εκμεταλλεύονται τα ολοένα και πιο δαπανηρά αθλητικά δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com