Νέα έκθεση αποκαλύπτει πως όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στα κρυπτονομίσματα

AFP

της Erin Prater

Το BTC Markets, ένα αυστραλιανό ανταλλακτήριο bitcoin και κρυπτονομισμάτων, σημείωσε αύξηση 175% στις γυναίκες χρήστες το περασμένο οικονομικό έτος, ξεπερνώντας κατά πολύ την αύξηση 80% που σημείωσε στους άνδρες χρήστες, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας.

Οι γυναίκες έκαναν επίσης μεγαλύτερες αρχικές καταθέσεις, κατά μέσο όρο 2.381 δολάρια, σε σύγκριση με το μέσο όρο των 2.060 δολαρίων που κατατέθηκαν από άνδρες. Το μέγεθος του χαρτοφυλακίου ήταν ελαφρώς μικρότερο για τις γυναίκες από τους άνδρες, περίπου 400 δολάρια λιγότερο κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, οι γυναίκες έκαναν συναλλαγές λιγότερες φορές την ημέρα – δύο, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με πέντε από τους άνδρες – κάτι που υποδηλώνει μια «δομημένη στρατηγική συναλλαγών» από γυναίκες, «με μικρότερο εύρος πιο εστιασμένων τοποθετήσεων».

Οι γυναίκες συχνά διαπιστώνεται ότι είναι πιο απρόβλεπτες από τους άνδρες σε μελέτες συμπεριφορικών οικονομικών. «Το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες γυναίκες που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα καταρρίπτει τα στερεότυπα σχετικά με τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ότι είναι λάτρεις του κινδύνου», αναφέρει η έκθεση.

Καθώς περισσότερες γυναίκες επενδύουν στα κρυπτονομίσματα, η φήμη του κλάδου αυξάνεται. Η αυξημένη εμπλοκή τους συμβάλλει στο να υποστηριχθεί ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να «τοποθετηθούν δίπλα σε άλλες παραδοσιακές επενδύσεις», υποστηρίζει η έκθεση.