Νέα επενδυτικά βήματα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Νέα επενδυτικά βήματα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Στη δημιουργία κέντρου καινοτομίας στην Αθήνα προχωρά η εταιρεία, στοχεύοντας στην αύξηση του σχετικού κύκλου εργασιών.

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας με μονάδα μικροζυθοποίας στις εγκαταστάσεις της Αθήνας, και να διατηρήσει παράλληλα σταθερό το επενδυτικό της πλάνο ύψους 19 εκατ. ευρώ εντός του 2014, προγραμματίζοντας επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε σήμερα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο συγκεκριμένο κέντρο  καινοτομίας θα αναπτύσσονται νέες συνταγές και πρωτοποριακές τεχνικές ζυθοποίησης για καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες -τα πιο πετυχημένα από τα οποία θα μπαίνουν στην παραγωγή- ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η κουλτούρα μπίρας. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Marketing ειδικό τμήμα Καινοτομίας, ενώ ενισχύεται το Χημείο στην Αθήνα.

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει και τις άλλες παραγωγικές της μονάδες στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ανταποκρινόμενοι στην ζήτηση των καταναλωτών σε draught και κουτί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της διοίκησης είναι, ως το 2015, να τριπλασιαστεί το ποσοστό του κύκλου εργασιών της εταιρίας που προέρχεται από την καινοτομία.

Διαβάστε ακόμη: Μειωμένη η εγχώρια παραγωγή μπίρας το 2013

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Αθήνας δημιουργεί το Κέντρο Διακίνησης για την Κεντρική Ελλάδα και τα νησιά βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Επίσης αυξάνει τις εξαγωγές της, που μέχρι τώρα γίνονται σε 4 ηπείρους, και σχεδιάζει την επέκτασή της σε νέες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στα πενήντα χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα και σταθερής συνεισφοράς στην ελληνική οικονομία, προετοιμάζονται μαζί για την επόμενη μέρα, επενδύοντας στρατηγικά σε άξονες ανάπτυξης όπως η καινοτομία και η εξωστρέφεια, και διασφαλίζοντας το υγιές και βιώσιμο μέλλον της εταιρίας στην Ελλάδα. Διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, αναπτύσσουμε το ανθρώπινο μας κεφάλαιο σε όλες τις δραστηριότητες και σε όλα τα επίπεδα της εταιρίας, με διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και ανάπτυξη νέων, σύγχρονων δεξιοτήτων, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα των εργαζομένων μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Κάθε νησί και lager, κάθε πόλη και Pils;