Αποκάλυψη για Credit Suisse: Επιθετική διάσπαση σε τρία μέρη, εν μέσω σκανδάλων

Το διοικητικό συμβούλιο και η εκτελεστική ομάδα σχεδιάζουν να αποκαλύψουν τη στρατηγική με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου

Σχέδιο διάσπασης και εκχώρηση προβληματικών περιουσιακών σε bad bank έχει εκπονήσει η Credit Suisse, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να εξέλθει από μια τριετία σκανδάλων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με προτάσεις που υποβλήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, η Credit Suisse ελπίζει να πουλήσει κερδοφόρες μονάδες, όπως η επιχείρηση τιτλοποιημένων προϊόντων της, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια επιζήμια αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ο FT. 

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Axel Lehmann τοποθέτησε τον Ulrich Körner ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιούλιο για να πραγματοποιήσει μια ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας, η οποία έχει πληγεί από ένα σκάνδαλο εταιρικής κατασκοπείας, ζημιές ρεκόρ και πολλές αγωγές τα τελευταία χρόνια. 

Το σχέδιο…

Τα σχέδιο προβλέπει πως η Credit Suisse θα χωριστεί στα τρία: 

α) Σε μια συμβουλευτική επιχείρηση, η οποία θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία της αργότερα

β) Σε μια bad bank, η οποία θα διατηρεί περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου

γ) Και σε μια επιχείρηση η οποία θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες δραστηριότητες

Το διοικητικό συμβούλιο και η εκτελεστική ομάδα σχεδιάζουν να αποκαλύψουν τη στρατηγική – η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας – με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου της τράπεζας στις 27 Οκτωβρίου.