Νέα εποχή για το «Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»

Νέα εποχή για το «Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»

Τις δράσεις για το 2015 καθώς και τις ευρύτερες συνεργασίες και συμπράξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο παρουσίασε το «Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ».

Το «Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» συμπλήρωσε αισίως 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και παρουσίασε σήμερα τη νέα του εταιρική ταυτότητα, που περιλαμβάνει νέο λογότυπο και νέα ιστοσελίδα, καθώς και το πρόγραμμα ενεργειών για το 2015.

Στα 15 χρόνια λειτουργίας του μη κερδοσκοπικού επιχειρηματικού φορέα στην Ελλάδα και εκπροσώπησης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, μίλησε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μαρία Αλεξίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Νίκου Αναλυτή, ιδρυτικού μέλους και προέδρου επί σειρά ετών του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ.

Όπως τόνισε η κα. Αλεξίου, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει αναδειχθεί ως ένα ζητούμενο όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ συνεργάστηκε συστηματικά για την υιοθέτηση στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της νέας οδηγίας για τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση μη οικονομικών πληροφοριών, όπως και για τη διαβούλευση της εθνικής στρατηγικής για την ΕΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα εκπροσωπηθούν από το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ στο πολυ-συμμετοχικό φόρουμ που έχει συγκαλέσει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2015.

Η κα. Αλεξίου παρουσίασε τις ευρύτερες συνεργασίες και συμπράξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που συνεχίζει και προτίθεται να αναπτύξει το Δίκτυο, ως μοχλό επίτευξης και διάδοσης των στόχων του.

Επίσης, παρουσίασε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το Δίκτυο, με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή υποστήριξης προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ως μια συντονισμένη πρακτική προσέγγιση κατανόησης των θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις σήμερα αλλά και στο μέλλον. Το πρόγραμμα θα στηριχτεί στη νέα έκδοση «Οδηγός Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που δημοσίευσε πρόσφατα το Δίκτυο.

Ακόμη ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου κύκλου του φοιτητικού διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής» για την περίοδο 2014-2015. Στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος και εφέτος διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΟΠΑ, είναι να δώσει κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με τη συμβολή της ΕΚΕ στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ο ρόλος της ΕΚΕ στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατά προτίμηση στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας και αγροτο-διατροφής.

Όπως αναφέρθηκε, το Δίκτυο ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Global Compact Network Hellas την Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης/ καμπάνιας της ΜΚΟ PRAKSIS για το Human Trafficking, που θα μείνει ανοικτή για το κοινό της Βορείου Ελλάδος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

H εκδήλωση, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ, τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα “Αλίκη Περρωτή” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο ΣΕΒ, ο ΣΒΒΕ, το ΕΒΕΘ και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ.

Σημειώνεται επιπρόσθετα ότι η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014 και η όλη εκδήλωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ σχετική συνέντευξη τύπου θα διοργανωθεί για την παρουσίαση της συγκεκριμένης εκδήλωσης στην Θεσσαλονίκη στις 12:00 π.μ. της 5ης Δεκεμβρίου 2014, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail : diktio1@csrhellas.gr έως την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014.