Νέα iPad Air και iPad Pro από την Apple – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Νέα iPad Air και iPad Pro από την Apple – Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., speaks during a launch event for the new Apple iPhone 15 at Apple Park in Cupertino, California, on September 12, 2023. (Photo by Nic Coury / AFP) Photo: AFP
Το μικρότερο iPad Pro ξεκινά από 999 δολάρια και το μεγαλύτερο μοντέλο 13 ιντσών ξεκινά από 1299 δολάρια με 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη νέες εκδόσεις των tablet iPad Air και iPad Pro, σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη μέρα για το iPad από την εισαγωγή του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Τα νέα μοντέλα iPad είναι τα πρώτα που κυκλοφόρησε η Apple από τον Οκτώβριο του 2022, που είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που η Apple δεν έχει ανανεώσει τη σειρά προϊόντων iPad από το λανσάρισμά της το 2011.

Το iPad Pro, το πιο ακριβό και προηγμένο tablet της Apple, θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη, ένα μοντέλο 11 ιντσών και ένα μοντέλο 13 ιντσών, δήλωσε η Apple.

Η εταιρεία χαρακτήρισε το προϊόν ως το λεπτότερο που έχει παρουσιάσει ποτέ, με πάχος 5,1 χιλιοστά.

Το μικρότερο iPad Pro ξεκινά από 999 δολάρια και το μεγαλύτερο μοντέλο 13 ιντσών ξεκινά από 1299 δολάρια με 256GB αποθηκευτικού χώρου, μια μικρή αύξηση της τιμής από τον προκάτοχό του.

Το iPad Pro θα κουμπώνει σε μια νέα θήκη που η Apple ονομάζει Magic Keyboard, η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και συνδυάζει το tablet με πληκτρολόγιο και trackpad. Η Apple δήλωσε ότι η χρήση της θήκης θα κάνει τη χρήση ενός iPad Pro να μοιάζει με την εμπειρία ενός φορητού υπολογιστή, δηλαδή «ακριβώς όπως ένα MacBook».

Το Magic Keyboard θα κοστίζει 249 ή 299 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος. Η Apple ανακοίνωσε επίσης μια ανανεωμένη γραφίδα που ονομάζεται Apple Pencil Pro και κοστίζει 129 δολάρια.

Τα νέα μοντέλα iPad χρησιμοποιούν ένα νέο τσιπ της Apple που ονομάζεται M4, μια αναβάθμιση από τα τσιπ M3 που τροφοδοτούν σήμερα τους φορητούς υπολογιστές της Apple. Η Apple δήλωσε ότι το τσιπ M4 είναι ένα «εξωφρενικά ισχυρό τσιπ για την τεχνητή νοημοσύνη», αναφέροντας, ως παράδειγμα, την ικανότητά του να βοηθά στην τροφοδοσία λογισμικού που απομονώνει τα θέματα από το φόντο τους σε βίντεο.

«Αυτός ο εκπληκτικός σχεδιασμός και η πρωτοποριακή οθόνη απαιτούσαν να κάνουμε το άλμα στην επόμενη γενιά του πυριτίου της Apple» δήλωσε ο Τζον Τέρνους, στέλεχος της Apple σε θέματα hardware.

Τα tablet iPad Pro θα χρησιμοποιούν ένα νέο είδος οθόνης που ονομάζεται OLED – την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στα iPhone – και ότι τα νέα tablet θα είναι πιο φωτεινά και θα έχουν πιο ζωντανά χρώματα από τα παλαιότερα μοντέλα.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι ανέπτυξε μια τεχνολογία που ονομάζεται «tandem OLED» για τη δημιουργία των οθονών, οι οποίες φέρουν την ονομασία Ultra Retina XDR.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το iPad Pro θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες παραγωγούς βίντεο και ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Final Cut Camera που μπορεί να ελέγχει πολλαπλές κάμερες iPhone.

Το iPad Pro έρχεται με μια οπίσθια κάμερα 12 megapixel που μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K, σύμφωνα με την Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια ενημέρωση για το φλας της κάμερας, η οποία θα διευκολύνει τη σάρωση εγγράφων.

Τα νέα tablet και τα αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία τώρα και θα αρχίσουν να πωλούνται την επόμενη εβδομάδα.

Η Apple δήλωσε ότι το iPad Air θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη: ένα μέγεθος 11 ιντσών που ταιριάζει με τα παλαιότερα μοντέλα και ένα μεγαλύτερο μοντέλο 13 ιντσών.

Και τα δύο είναι εξοπλισμένα με το τσιπ M2 της Apple. Το μικρότερο iPad κοστίζει 599 δολάρια για 128GB αποθηκευτικού χώρου και το μεγαλύτερο iPad ξεκινά από 799 δολάρια.

Η Apple έχει επίσης μετακινήσει την μπροστινή κάμερα στη μακρύτερη πλευρά της συσκευής – λειτουργία οριζοντίου προσανατολισμού. για να είναι καλύτερη για τηλεδιασκέψεις, ταιριάζοντας με τα ακριβότερα μοντέλα iPad Pro της Apple.

Το iPad Air θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα και θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως μπλε, μοβ και χρυσό.

Η Apple έριξε επίσης την τιμή του εισαγωγικού επιπέδου iPad στα 349 δολάρια, μια πτώση τιμής από την προηγούμενη τιμή των 429 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com