Νέα υποχώρηση του μπρεντ λόγω ΟΠΕΚ

Νέα υποχώρηση του μπρεντ λόγω ΟΠΕΚ

Στα 54,13 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές.

Αιτία αυτής της νέας πτώσης στην τιμή του μαύροι χρυσού στάθηκε η ανακοίνωση του Κουβέιτ πως ο ΟΠΕΚ έχει λάβει την απόφαση να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή, παρά το γεγονός πως η μείωση συνεχίζει να μειώνεται.

Παράλληλα, τα υψηλά αποθέματα του αμερικανικού αργού επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη κινούμενη πτωτικά τιμή του πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην τιμή του αμερικανικού αργού, αυτή διαμορφώθηκε στα 43,44 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας απώλειες 52 σεντς.

Σύμφωνα με αναλυτή της OptionsXpress, «Εδώ και δέκα συναπτές εβδομάδες τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξάνονται. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων ογδόντα ετών. Παράλληλα, η διαβεβαίωση του Κουβέιτ για διατήρηση σταθερής παραγωγής από πλευράς του ΟΠΕΚ ενισχύει τις ανησυχίες για τη ζήτηση» και προσθέτει:

«Δεν φαίνεται να υπάρχει σημάδι ότι ο ΟΠΕΚ επιχειρεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Αυτό καθιστά ριψοκίνδυνη οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η τιμή του πετρελαίου».