Η νέα καμπάνια που καλεί τους τουρίστες να γίνουν Αθηναίοι!

Η Marketing Greece παρουσίασε το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής της πρωτεύουσας.

Μπορεί η Αθήνα να αποτελέσει ένα κορυφαίο προορισμό για όλο το χρόνο. Σίγουρα αρκεί όλοι οι επισκέπτες να γίνουν Αθηναίοι.

Σε αυτό βασίζεται η νέα καμπάνια για τη διαφημιστική προβολή του προορισμού της Αθήνας για την οποία -παρά την πολύ σημαντική άνοδο των αφίξεων φέτος στην πρωτεύουσα- ο τουριστικός κόσμος δεν εφησυχάζει και απαντά με νέα διεθνή καμπάνια.

Στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α), της Marketing Greece και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια «I’am an Aθenian too».

Πρόκειται για την πρωτοβουλία του ΔΑΑ και της Marketing Greece, η οποία έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης καμπάνιας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Perhaψ you’re an Aθenian too» και καλεί τους επισκέπτες να γίνουν Αθηναίοι.

Όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece, Ιωσήφ Πάρσαλης, η Αθήνα αποτελεί καταλύτη για τη διατήρηση ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και για τον λόγο αυτόν επιχειρείται η προβολή της ως ιδανικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

IMG_0848

 

Ο προορισμός της Αθήνας έχει επιστρέψει δυναμικά στην παγκόσμια τουριστική σκηνή και αυτό φανερώνεται και από τα τελευταία στοιχεία του αεροδρομίου. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του αερολιμένα, υπογράμμισε ότι οι ξένοι επισκέπτες με μοναδικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 29% στο πρώτο εξάμηνο του 2014 γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει την ανάκαμψη της πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, εξίσου ανοδικά είναι και στοιχεία που αφορούν τις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας για το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου, με τον πρόεδρο της ΕΞΑΑ-Α Αλέξανδρο Βασιλικό, να κάνει λόγο για 390.000 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε σχέση με πέρυσι.

Όπως είπε, αυτό το νούμερο μεταφράζεται σε 142,8 εκατ. ευρώ για την πραγματική οικονομία της Αθήνας, ξενοδοχεία, εμπόριο, εστίαση, δημοτικά τέλη, φόροι κλπ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΕΑ-Α για τις πληρότητες των ξενοδοχείων, καταγράφεται στο οκτάμηνο του έτους αύξηση 22,3% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η μέση τιμή δωματίου αυξήθηκε κατά 4,9%.

Οι εκτιμήσεις και για τον Σεπτέμβριο, τόσο σε αφίξεις όσο και στις πληρότητες των ξενοδοχείων, είναι ενθαρρυντικές αφού τα στοιχεία από το αεροδρόμιο -όπως είπε ο κ. Παράσχης- θα κινηθούν στα επίπεδα του Αυγούστου. «Κηλίδα» στην πολύ καλή εικόνα των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αθήνας παραμένει η άνιση έως τώρα γεωγραφική κατανομή των εισερχόμενων τουριστών. Παρά την άνθιση αφίξεων, όπως ανάφερε ο κ. Βασιλικός, υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα όπου τα ξενοδοχεία κινούνται στο όριο της βιωσιμότητάς τους.