Νέα μεταφορική εταιρεία απ’ την Amazon

Νέα μεταφορική εταιρεία απ’ την Amazon
An employee loads a truck with boxes to be shipped at the Amazon.com Inc. distribution center in Phoenix, Arizona, U.S. on Monday, Nov. 26, 2012. U.S. retailers are extending deals into Cyber Monday and beyond to try to sustain a 13 percent gain in Thanksgiving weekend sales. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Η εταιρεία θα μεταφέρει πλέον τις αγορές του ηλεκτρονικού της καταστήματος μέσω της δικής της υπηρεσίας. 

Η Amazon βάζει στόχο τις υπηρεσίες παράδοσης , όπως η Postmates με την ανακοίνωση της έναρξης δραστηριότητας της δικής της υπηρεσίας με την ονομασία Flex.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Amazon Flex διαφημίζει στους οδηγούς να βγάζουν 18-25 δολάρια την ώρα παραδίδοντας πακέτα στους χρήστες του Amazon Prime Now χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα και τηλέφωνα.

Οι οδηγοί μπορούν να συμφωνήσουν μέσω τις εφαρμογής να εργάζονται σε δίωρες, τετράωρες ή οχτάωρες βάρδιες . Οι couriers μπορούν να εργαστούν όσο θέλουν! Το μοντέλο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το Postmates, το οποίο επιτρέπει στους couriersνα παραδίδουν φαγητό και τρόφιμα από εστιατόρια και μανάβικα. Η μεταφορά φαγητού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμα και των μεγάλων επιχειρήσεων μεταφορών, όπως της Uber.

Η ειδοποιός διαφορά είναι πως το εργατικό προσωπικό της Amazon θα παραδίδει συσκευασίες προϊόντων που έχουν αγοραστεί αποκλειστικά μέσα απ’ το Amazon αγορά.

Το Amazon Prime κοστίζει 99 δολάρια το χρόνο και συμπεριλαμβάνει μια δωρεάν διήμερη αποστολή σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντικείμενα της Amazon , καθώς και πρόσβαση σε τραγούδια , ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Το Prime Now, το οποίο προσφέρει αυθημερόν παράδοση των αντικειμένων σε 13 πόλεις , περιλαμβάνεται επίσης και τις συνδρομές του Amazon Prime.

Η Amazon ενημερώνει πως η υπηρεσία Flex είναι προσωρινά διαθέσιμη στο Σηάτλ, αλλά σύντομα θα μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν και οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, της Βαλτιμόρης, του Μαϊάμι, Ντάλας, Σικάγο, Ινδιανάπολις, Ατλάντα και Πόρτλαντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απ’ την λίστα λείπει το Σαν Φρανσίσκο, η οποία είναι μια ανταγωνιστική περιοχή για τις on-demand υπηρεσίες. Όπως έγραψε πρόσφατα η Kia Kokalitcheva στο Fortune, πολλές on-demand εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων της Uber και του Shyp έχουν χρησιμοποιήσει το Σαν Φρανσίσκο ως πλατφόρμα για τις δοκιμές τους.

Για την Amazon, η Flex ουσιαστικά επιτρέπει στην εταιρεία να ελέγχει την εμπειρία των παραδόσεων, αφού με τα πακέτα της Prime, η Amazon στηριζόταν σε εξωτερικές εταιρίες μεταφοράς για τις παραδόσεις.