Νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα – Από ποιες χώρες θα ελέγχονται οι τουρίστες

Νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα – Από ποιες χώρες θα ελέγχονται οι τουρίστες
Ταξιδευτές φορώντας προστατευτικές μάσκες στέκονται μπροστά από τα γκισέ ελέγχου εισιτηρίων, στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, στα Σπάτα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Άνοιξαν, από σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από αύριο Τρίτη γίνονται πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών.

Νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα μέσω αεροπορικών συνδέσεων αποφάσισε η κυβέρνηση για την αποφυγή εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έτσι, από αύριο Τρίτη, γίνονται πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, όσοι φτάνουν στη χώρα μας αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Σχετική αεροπορική οδηγία (notam) εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων για την Ελλάδα. «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» εξηγεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.