Νέα προβλήματα για τον ιδιοκτήτη της Virgin Orbit, Richard Branson

Νέα προβλήματα για τον ιδιοκτήτη της Virgin Orbit, Richard Branson
epa08553528 (FILE) A file photo dated 27 September 2010 showing Virgin Group founder British Sir Richard Branson during the 'Dawn of the New Decade: Alternative Investment in Asia' forum in Kuala Lumpur, Malaysia. Sir Richard Branson turns 70 on 18 July 2020. EPA/SHAMSHAHRIN SHAMSUDIN *** Local Caption *** 50117756 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα διαστημική αποτυχία της εταιρείας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Η τελευταία αποτυχημένη απόπειρα εκτόξευσης δορυφόρου με ωφέλιμο φορτίο από βρετανικό έδαφος, που θα σηματοδοτούσε την έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας ανάπτυξης δορυφόρων, έχει οδηγήσει την Virgin Orbit σε κρίση ρευστότητας.

Ως αποτέλεσμα, προχωρά άμεσα σε περικοπή των θέσεων 675 υπαλλήλων, ή περίπου του 85% του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Τα χρήματα των αποζημιώσεων, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, θα καταγραφούν ως δαπάνες στο πρώτο τρίμηνο.

Η Virgin Orbit δήλωσε σε κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Πέμπτη ότι έπρεπε να περιορίσει το μέγεθος της εταιρείας «προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα υπό το φως της αδυναμίας της εταιρείας να εξασφαλίσει ουσιαστική χρηματοδότηση.

Τα προβλήματα της Virgin Orbit δε μπόρεσαν να επιλυθούν ούτε με το δάνειο που έλαβε η εταιρεία από άλλη εταιρεία του ομίλου, την Branson’s Virgin Investments Limited. Το δάνειο ανέρχεται σε 10,9 εκατομμύρια δολάρια και έχει τη μορφή ανώτερου εξασφαλισμένου ομολόγου μετατρέψιμου σε μετοχές.

Αυτή η τελευταία αποτυχία του Branson έρχεται να προστεθεί στις ήδη αποτυχημένες απόπειρες ανάπτυξης διαστημικού τουρισμού και φουτουριστικής τεχνολογίας υπερταχείας μεταφοράς.

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic δεν έχει ακόμα εκτελέσει την πρώτη της πτήση, η οποία έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο. Οι επανειλημμένες καθυστερήσεις και οι ανησυχίες για την ασφάλεια οδήγησαν πρόσφατα στην αποχώρηση του προέδρου της, υπευθύνου για αεροδιαστημικά συστήματα.

Η επένδυση του Branson στην Hyperloop One – που πλέον ονομάζεται Virgin Hyperloop – ήταν επίσης καταστροφή. Η φουτουριστική τεχνολογία, με την οποία οι άνθρωποι μεταφέρονται με εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες κατά μήκος ενός σωλήνα κενού, δεν έχει φτάσει πουθενά. Έχει πραγματοποιηθεί μόνο μια επιτυχημένη δοκιμή με επιβάτες κατά μήκος ενός σωλήνα 500 μέτρων με ταχύτητα 100 μιλίων την ώρα – σχεδόν το ένα δέκατο από αυτό που υποτίθεται ότι είναι ο τελικός στόχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: