Νέα σύλληψη και στοιχεία σχετιζόμενα με τη δολοφονία Φύσσα

Νέα σύλληψη και στοιχεία σχετιζόμενα με τη δολοφονία Φύσσα

Συνελήφθη άλλο ένα άτομο που ήταν με τον Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας - Αναβολή πήρε η δίκη του βουλευτή της Χ.Α. Μπαρμπαρούση.

Συνελήφθη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για δεύτερη φορά, ένα ακόμα άτομο που εμπλέκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Πρόκειται για τον 32χρονο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον δράστη της δολοφονίας, Γιώργο Ρουπακιά, αλλά εξαφανίστηκε αμέσως μετά. Η παρουσία του στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε, γιατί φεύγοντας εγκατέλειψε στο όχημα την αστυνομική ταυτότητα και το κινητό τηλέφωνό του.

Σε βάρος του 32χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά, με βάση το οποίο τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και, πιθανόν το απόγευμα, θα οδηγηθεί ενώπιόν της.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος είχε συλληφθεί και με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα 32 άτομα σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τη Χρυσή Αυγή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επειδή η συγκεκριμένη σύλληψη δεν αφορούσε την υπόθεση στο Κερατσίνι. Τελικά, όμως, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από τον Πειραιά, ειδικά για τη δολοφονία του Φύσσα, οπότε συνελήφθη για δεύτερη φορά.

Διαβάστε ακόμη: Η απολογία του Πατέλη «καίει» και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Εν τω μεταξύ συμπληρωματική απολογία κατόπιν δικού του αιτήματος, δίνει ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο προσωρινά κρατούμενος Γιάννης Άγγος. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το Σάββατο για τον κρίσιμο ρόλο που του αποδίδεται τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και φέρεται να ζήτησε να επανέλθει στον ανακριτή, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η σημερινή επάνοδός του ενώπιον του ανακριτή θεωρείται σημαντική εξέλιξη, καθώς ο Άγγος φέρεται να κινητοποίησε τα «Τάγματα Εφόδου» πριν τη δολοφονία τού Παύλου Φύσσα, καθώς βρισκόταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, στην καφετέρια που ήταν και ο 34χρονος μουσικός.

Σε μια ακόμη εξέλιξη, ο Αναστάσιος Πανταζής, που κρίθηκε προφυλακιστέος, στην απολογία του χθες ενώπιον του ανακριτή φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι «πυρηνάρχης» Περάματος, ιδιότητα που του αποδίδεται βάσει μαρτυρικών καταθέσεων. Ο Α. Πανταζής φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων στην Ιχθυόσκαλα και σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος, απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι ήταν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, στην οποία προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση της» και από την «αγάπη του για την πατρίδα».

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τη σύγκληση της Ολομέλειας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Έως τότε, η έρευνα θα συνεχίζεται κανονικά από τους δύο ανακριτές Διαφθοράς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος.

Διαβάστε ακόμη: Αίτημα για άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α. στη Βουλή

Αναβλήθηκε η δίκη του Μπαρμπαρούση
Αναβλήθηκε η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Μεσολόγγι, με κατηγορούμενους τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, και άλλα δέκα άτομα, για την επίθεση σε πάγκους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης και τα άλλα δέκα άτομα, κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος που είχε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 12 Νοεμβρίου.

Τόσο κατά την άφιξη του Κώστα Μπαρμπαρούση και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, όσο και κατά την αποχώρησή τους, έξω από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα. Από την πλευρά της η Αστυνομία είχε πάρει έκτακτα μέτρα, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Διαβάστε ακόμη: Έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής