Νέα τροπή με τον τρομοφάκελο που είχε προορισμό τον Παπαδήμο

Νέα τροπή με τον τρομοφάκελο που είχε προορισμό τον Παπαδήμο

Ο επίμαχος φάκελος παραδόθηκε στη Βουλή για να γίνει ο σχετικός έλεγχος, σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας. Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι κάμερες διαχείρισης πληροφορίας και κάμερες ασφαλείας στον χώρο παραλαβής της αλληλογραφίας για έλεγχο ο φάκελος, ο οποίος προοριζόταν να φτάσει στα χέρια του κ. Λουκά Παπαδήμου, είχε πάει πράγματι για έλεγχο στη Βουλή, χωρίς όμως να γίνει κατάλληλος έλεγχος που έπρεπε.

Από τον έλεγχο στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και στις κάμερες ασφαλείας της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός φρουρός του πρώην πρωθυπουργού κατευθύνθηκε στη Βουλή για τον καθιερωμένο έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού.

Κύκλοι της Βουλής έλεγαν ότι από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δεν προκύπτει σε κάθε περίπτωση ότι ελέγχθηκε ο επίμαχος φάκελος, αλλά απλώς ότι προσήλθε ο φρουρός του πρώην πρωθυπουργού και έφερε υλικό προς έρευνα.

Οι ίδιοι κύκλοι παραδέχονται ότι το μηχάνημα x-ray είναι παλαιάς τεχνολογίας, του 2004, χωρίς καταγραφικό μνήμης και σήμανση προειδοποιητικού ήχου, λένε όμως ότι έχουν ζητήσει την αντικατάστασή του αλλά γραφειοκρατικοί λόγοι στέκονται εμπόδιο.

Η κατάθεση του συνοδού ασφαλείας

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός, συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου είχε καταθέσει ότι ο ίδιος παρέδωσε τους φακέλους στη Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, για έλεγχο. Λίγες ώρες αργότερα, η έκρηξη στο παγιδευμένο δέμα μέσα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού έστειλε στο νοσοκομείο τον κ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς.

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου» και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

«Ήταν σίγουρος ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί»

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λουκά Παπαδήμου, Δημήτρη Βουγά «ο κ. Παπαδήμος, δεν μπορούσε να πει πολλά πράγματα, ήταν τρομοκρατημένος, σοκαρισμένος, τον ρωτήσαμε απλά πώς αισθάνεται και αμέσως ασχοληθήκαμε με την αντιμετώπιση των τραυμάτων» και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός απορούσε πώς έγινε η επίθεση αυτή εναντίον του, αφού ο φάκελος είχε ελεγχθεί.