Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή

Στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν τον Χρήστο Παππά να μαθαίνει τα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά.

Αίσθηση προκαλούν οι νέες φωτογραφικές που δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα η Εφημερίδα των Συντακτών με τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά και να φέρουν ναζιστικά σύμβολα.

Τώρα, οι φωτογραφικές αποκαλύψεις συνεχίζονται από τον «Ιό» της ΕΦΣΥΝ.

Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι συντάκτες δίνουν μια μικρή απάντηση στο επιχείρημα περί φωτογραφιών τριάντα χρόνων, που είχε επικαλεστεί, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Παππάς.

Τώρα, παρουσιάζονται πολύ πρόσφατες φωτογραφίες του παλιού υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, στις οποίες εμφανίζεται εξίσου φανατικός ναζιστής με το παρελθόν.

Στα νέα καρέ ντύνεται με τη σβάστικα και φοράει ναζιστικό «φέσι», μαθαίνει και στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά.

Ακόμα και στις ευχετήριες κάρτες του ζεύγους Παππά, υπάρχει η σβάστικα και κάτω από αυτήν το εξής κείμενο:

«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, σας ευχόμαστε ένα υγιές και ισχυρό 2007 (118 Α.Χ.), ένα έτος, το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά στον Κόσμο των ονείρων και του αγώνα μας. Λευκό 2007! Χάιλ Χίτλερ».

Όπως εξηγεί η Εφημερίδα των Συντακτών, η χρονολογία 118 είναι σύμφωνη με το ημερολόγιο που κρατούν οι φανατικοί ναζιστές, δηλαδή από την ημέρα γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ (1889).

Σε άλλες φωτογραφίες απεικονίζεται η συγκρότηση μιας φάλαγγας της οργάνωσης, υπό τις οδηγίες του Ηλία Κασιδιάρη.

Τα μέλη φορούν κράνη και καλύπτουν με κουκούλες τα πρόσωπά τους, ενώ κρατούν κοντάρια και ασπίδες.

Η σβάστικα – όπως και ο ναζιστικός χαιρετισμός- δεν λείπει από καμία εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, έστω και σε εκδοχή παραλλαγής, όπως ο κέλτικος σταυρός, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεταμφιεσμένη σβάστικα των σύγχρονων Ευρωπαίων νεοναζί, όπως σημειώνει ο «Ιός».

1/3

Πηγές: news247.gr, Εφημερίδα των Συντακτών