Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους 18-29 ετών μέσω ΕΣΠΑ

Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους 18-29 ετών μέσω ΕΣΠΑ
Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 25.000 ανέργους 18-29 ετών προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας, δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε την εβδομάδα που μας πέρασε από τη Ρόδο ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας για άνεργους ηλικίας 18-29 ετών. Με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα στοχεύει να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και αγοράς εργασίας.

Η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας σε φορείς του νησιού, επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τόνισε ότι οι συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας ζωντανής και ανθεκτικής αγοράς εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπογράμμισε τη σημασία ενός καλά εκπαιδευμένου και καταρτισμένου εργατικού δυναμικού για την οικοδόμηση μιας ισχυρής οικονομίας και ενός ευημερούντος μέλλοντος.

Η υπουργός επεσήμανε την ανάγκη ενθάρρυνσης των νέων και των γυναικών να συμμετέχουν ενεργά στην αγορά εργασίας και υπογράμμισε την ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ εκπαίδευσης και αναγκών της αγοράς εργασίας. «Η επένδυση σε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: