Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Πόρο

Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Πόρο
Έρευνες για τυχόν επιζώντες, στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο, την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019. Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά. Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα. Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δύο Ρώσοι επιβάτες και ο Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά - Γενικό μπλακ άουτ επικρατεί ακόμη στο νησί.

Νεκροί ανασύρθηκαν από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Πρόκειται για τους δύο Ρώσους υπηκόους και τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ολοκληρώθηκαν.

Κατά πάσα πιθανότητα, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Σημειώνεται πως στο νησί επικρατεί γενικό black out, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο. Παράλληλα μεταφέρονται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιδιορθωθεί σήμερα η βλάβη.

Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ούτως ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί. Επίσης σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.