Nεκρός από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Nεκρός από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλάει στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Οκτώ μήνες» του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, στο ΕΒΕΑ, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διεκομίσθη στο ΚΑΤ όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Nεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιο του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διεκομίσθη στο ΚΑΤ όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Από το Μάρτιο του 2012, ήταν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011).

Από το 1988 ήταν Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.

Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.

Το 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASTIR PALACE Α.Ε. και του Δ.Σ. της  εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν έγγαμος με τέσσερα παιδιά και μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Δηλώσεις Αδ. Γεωργιάδη, Ν. Παπαθανάση, Κ. Χατζηδάκη και Β. Κορκίδη για τον θάνατο του Κ. Μίχαλου

«Αισθάνομαι πραγματικά συγκλονισμένος από την τραγική είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του φίλου μου Κων/νου Μίχαλου. Είχα όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου εξαιρετική και σχεδόν καθημερινή συνεργασία μαζί του. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένειά του θα είμαστε στο πλάϊ τους» αναφέρει σε δήλωσή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

«Η ξαφνική απώλεια του Κωνταντίνου Μίχαλου μας γεμίζει απέραντη θλίψη. Ήταν ένας ακούραστος και συνεπής άνθρωπος με γνώση και όραμα για τον κλάδο του και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» σημειώνει σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έγραψε στο twitter: «Πρόωρα και ξαφνικά χάσαμε τον επί σειρά ετών πρόεδρο του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνο Μίχαλο. Με βαθιά λύπη το ακούσαμε όλοι όσοι είχαμε συνεργαστεί μαζί του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δυναμικός, πληθωρικός, εκρηκτικός φίλος και συνοδοιπόρος επί δεκαετίες, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος δεν είναι πια μαζί μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλη την Επιμελητηριακή κοινότητα που πενθεί τον πρόεδρο της!».