Νέο αίτημα για άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Νέο αίτημα για άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η εισαγγελεία του Αρείου Πάγου ζητά την άρση της ασυλίας της Ελ. Ζαρούλια και του Στ. Μπούκουρα - Την Τετάρτη η ψήφιση στην Ολομέλεια.

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και του Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τα αιτήματα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης θα διαβιβαστούν εντός της ημέρας στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών.

Η άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της κ. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν κρατείτο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, «στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco 7,65″».

Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει -εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της- είναι αυτά της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά ακόμη την άρση της ασυλίας του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας, για ένα περιστατικό που, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκτυλίχθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας. Εκεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται πως μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Τέλος, για την προσεχή Τετάρτη προγραμματίστηκε η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα. Τη σχετική απόφαση έλαβε πριν από λίγο η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το απόγευμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας συζητείται το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών. Αμέσως μετά η Επιτροπή θα συντάξει την έκθεσή της, την οποία θα παραδώσει στην Ολομέλεια προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη: «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»