Νέο εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Νέο εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Ο πρόεδρος της Attica Bank ζητά να του παραδοθούν τα έγγραφα για τα οποία κλήθηκε σε ακρόαση.

 

Νέο εξώδικο έστειλε ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος Σ. Παντελιά, ενώ είχε προηγηθεί νέα επιστολή του τελευταίου.

Ειδικότερα, η πλευρά Ρουμελιώτη επικρίνει το στέλεχος της ΤτΕ ότι αρνήθηκε να του παραδώσει τα έγγραφα, στα οποία βασίστηκε η αόριστη -σύμφωνα με την ηγεσία της Attica Bank- κλήση του Π. Ρουμελιώτη σε ακρόαση.

Στην επιστολή του, το στέλεχος της ΤτΕ ανακοινώσει στον κ. Ρουμελιώτη ότι η ΤτΕ θα διαβουλευτεί με την ΕΚΤ, και μετά θα σταλεί για εξέταση το θέμα της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του, στην Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, ο κ. Παντελιάς εξακολουθεί να αρνείται την παράδοση των επίμαχων εγγράφων -παρότι ζητήθηκαν εγγράφως με εξώδικο-, που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέο εξώδικο, για να του δοθούν τα στοιχεία που τον αφορούν, διαφορετικά η όλη διαδικασία κλήσης του σε ακρόαση θα καταστεί απολύτως άκυρη, διαμηνύουν από την Attica Bank.

Ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τον κ. Παντελιά να αποστείλει και προς την ΕΚΤ και προς τα μέλη της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων όλα τα έγγραφα που σκοπίμως αποκρύπτει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Bank. Στόχος, τα μέλη και των δύο θεσμικών οργάνων να διαμορφώσουν κρίση για όλα τα γεγονότα.

Με την πλευρά Ρουμελιώτη να θέτει ένα ακόμη ερώτημα: Αν ευθύνεται ο ίδιος για το γεγονός ότι αποκάλυψε τις επισφάλειες της Attica Bank, όπως του Ομίλου Καλογρίτσα κ.α., όπως και τις μεταβιβάσεις των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ξένο fund, ή αν ευθύνονται τα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας που δημιούργησαν τα ακανθώδη αυτά προβλήματα και εξέθεσαν την τράπεζα σε κινδύνους.