Νέο ηλεκτρονικό μητρώο «θωρακίζει» το σύστημα εξετάσεων για το δίπλωμα οδήγησης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου Εκπαιδευτών και Σχολών Οδήγησης/ΚΕΘΕΥΟ/ΠΕΙ Αττικής και στην εγκατάσταση ενός κεντρικού υπολογιστή (server) ώστε οι εξετάσεις να διεξάγονται ταυτόχρονα και στις 7 Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται για την αποτελεσματική και αδιάβλητη εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών χωρίς παρουσία στα γκισέ των υπηρεσιών, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. «Λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, αποτελούν το τρίπτυχο – οδηγό κάθε παρέμβασης και πρωτοβουλίας μας», επισήμανε, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα: Οι νέες ψηφιακές Υπηρεσίες του Gov.gr που αλλάζουν το τοπίο στον Κλάδο των Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφερειακή Αρχή, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων, για την απλούστευση και συντόμευση των διαδικασιών εξέτασης και εξυπηρέτησης του πολίτη. Προτάσεις που υλοποιούνται όπως η καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησης, η άρση παρακράτησης κυριότητας οχήματος, η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών για ανανέωση και αντικατάσταση αδειών οδήγησης και αντικατάστασης άδειας κυκλοφορίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι επόμενο βήμα είναι «να καταστεί δυνατή η ταχυδρομική αποστολή του διπλώματος οδήγησης στην οικία του ενδιαφερόμενου», μόλις το Υπουργείο Μεταφορών προβεί σε νομοθετική ρύθμιση κατάργησης της υποχρέωσης επιστροφής της παλαιάς άδειας όπως έχουμε προτείνει.