Νέο ιστορικό υψηλό για το Ethereum, πάνω 470% τα κέρδη από τις αρχές του χρόνου

Νέο ιστορικό υψηλό για το Ethereum, πάνω 470% τα κέρδη από τις αρχές του χρόνου
pexels

Νέο ιστορικό υψηλό σημειώνει το Ethereum, υπερβαίνοντας το ύψος των 4.000 δολ. Tις τελευταίες 24 ώρες ενισχύθηκε κατά σχεδόν 7%, φτάνοντας στα 4.141,99 δολ. Την ίδια στιγμή, έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 481,8 δισ. δολ. (μεγαλύτερη από την Coca Cola, τη Snap και τη Ford μαζί), έναντι 1,1 τρισ. δολ. του Bitcoin. Σημειώνεται πως το Ethereum έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναζητούν και άλλα κρυπτονομίσματα για αποδόσεις.

Σύμφωνα με το CNBC, μια επένδυση στο Εthereum στις αρχές του έτους θα έφερνε ισχυρά κέρδη τους επόμενους μήνες. Μια αγορά την 1η Ιανουαρίου, στην τιμή των 730,97 δολ. ανά νόμισμα, θα «μετουσιωνόταν» σε κέρδη άνω του 470%, με τη σημερινή τιμή του κρυπτονομίσματος να είναι κυμαίνεται στα 4.174,46 δολ. Αυτό ξεπερνά την ανάπτυξη του bitcoin το 2021.

Οι λόγοι για το ράλι, σύμφωνα με την JP Morgan

Στους λόγους για το ράλι στο Ethereum εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan:

1) Οι αποτιμήσεις του Ethereum δεν εξαρτώνται από τη ζήτηση του Bitcoin.

2) Η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες εβδομάδες.

3) Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρησιμοποίησε το blockchain Εthereum για να εκδώσει ψηφιακά ομόλογα 100 εκατ. ευρώ.

4) Το πρώτο Ethereum ETF (ETHH) κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου από την Purpose Investments στον Καναδά και ακολούθησαν τρεις ακόμη εκδόσεις ETF Ethereum τον ίδιο μήνα.

5) Προσεχώς θα έρθει το Ethereum 2.0 το οποίο αναμένεται να γίνει πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό μέχρι το τέλος του 2022.

6) Αυξήθηκε το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών.