Νέο κενό ασφαλείας στο Facebook: Ως και 6,8 εκατ. χρήστες επηρεάστηκαν

Νέο κενό ασφαλείας στο Facebook: Ως και 6,8 εκατ. χρήστες επηρεάστηκαν

Δεν σταματούν οι κακές ειδήσεις για τον τεχνολογικό κολοσσό και τα δεδομένα των χρηστών του.

 

Άλλο ένα κενό ασφαλείας στο Facebook προκαλεί νέα ανησυχία στους χρήστες του.

Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακάλυψε ένα σφάλμα  στον κώδικά της το οποίο άφησε έκθετες τις μη δημοσιευμένες φωτογραφίες ως και 6,8 εκατ. χρηστών.

Η ευπάθεια αυτή αφορά την περίοδο από 13 ως και 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Facebook.

«Όταν κάποιος επιτρέπει σε μια Τρίτη εφαρμογή την πρόσβαση στις φωτογραφίες του στο Facebook, συνήθως αυτό αφορά μόνο όσες έχουν δημοσιευτεί», αναφέρει η εταιρεία. «Στην περίπτωση αυτή το σφάλμα πιθανότατα έδωσε πρόσβαση στους προγραμματιστές άλλων εφαρμογών και σε άλλες φωτογραφίες, όπως αυτές που βρίσκονται στο Marketplace ή το Facebook Stories. Το ίδιο σφάλμα επηρέασε επίσης και τις φωτογραφίες χρηστών οι οποίες έχουν ανέβει στην πλατφόρμα αλλά δεν δημοσιεύτηκαν. Όπως, για παράδειγμα, όταν κάποιος ανεβάζει μια εικόνα για να την αναρτήσει, αλλά δεν ολοκληρώνει ποτέ την ανάρτηση», σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση το Facebook.

Υπολογίζεται ότι πρόσβαση στις εικόνες απέκτησαν ως και 1.500 εφαρμογές και 876 προγραμματιστές τους.

Το Facebook είπε ότι θα αναπτύξει εργαλεία τα οποία θα παρέχει την επόμενη εβδομάδα σε προγραμματιστές εφαρμογών, ούτως ώστε να διαπιστώσει ποιοι είχαν όντως πρόσβαση στις φωτογραφίες, με σκοπό να τις διαγράψουν.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά πολύ κακών ειδήσεων όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook, με πιο χαρακτηριστική όλων την τεράστια διαρροή πληροφοριών στο γνωστό σκάνδαλο Cambridge Analytica.