Νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Παράλληλα, έθεσε πιο ψηλά τον πήχη για την ανάπτυξη, γνωστοποιώντας πως ο νέος στόχος είναι ανάπτυξη 5,9% για το 2021 αντί για 3,6%. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, σχετικά με τους στόχους της κυβέρνησης στον Τουρισμό για την επόμενη χρονιά, τυχόν επιπλέον μέτρα στήριξης του κλάδου και το αν φοβάται το πολιτικό κόστος από το αντιεμβολιαστικό κίνημα απάντησε πως δεν φοβάται το κόστος από το αντιεμβολιαστικό κίνημα και επανέλαβε ότι δεν αποκλείει την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, αλλά και ότι δεν είναι άμεσα στις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Για τον Τουρισμό νομίζω ότι τα πράγματα συνολικά πήγαν πολύ καλά και υπάρχει μία διάχυτη ικανοποίηση.

Η νέα ηγεσία θα ακολουθήσει τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού. Υπάρχει μάλιστα και έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο είχε καταρτίσει η προηγούμενη ηγεσία το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στο Κοινοβούλιο και λύνει μία σειρά από ζητήματα στον τουριστικό κλάδο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: Προσβλέπουμε σε μία πολύ καλή χρονιά και το 2022 αλλά όπως σας είπα θα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε διαφορετικά την επιτυχία μιας τουριστικής περιόδου και να επενδύσουμε πολύ περισσότερο στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

«Πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο τον χειμερινό τουρισμό, τον τουρισμό που συνδέεται αμιγώς με επισκέψεις πολιτιστικές και να εκμεταλλευθούμε την ομορφιά της χώρας δώδεκα μήνες τον χρόνο. Αυτό για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.