Το νέο όραμα του ζεύγους Ζούκερμπεργκ στοιχίζει τρία δισ. δολάρια

Το νέο όραμα του ζεύγους Ζούκερμπεργκ στοιχίζει τρία δισ. δολάρια

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν τρία δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Η Chan Zuckerberg Initiative, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την Πρισίλα Τσαν με στόχο την προώθηση της ισότητας, ανακοίνωσε χθες ένα έργο τριών δισ. δολαρίων με σκοπό τη θεράπευση, την πρόληψη και τη διαχείριση «όλων των ασθενειών στη ζωή των παιδιών μας».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και παρουσιάσθηκε η πρωτοβουλία αυτή, η Τσαν δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με επιστήμονες, γιατρούς, μηχανικούς προκειμένου να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Και για να επιτεύξουμε το όραμά μας θα επενδύσουμε πανω από τρία δισ. δολάρια».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς δεν θα αρρωστήσει ποτέ», προσέθεσε ο Ζούκερμπεργκ στη συνέχεια, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να καταστήσει όλες τις ασθένειες θεραπεύσιμες ή τουλάχιστον εύκολα διαχειρίσιμες, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με τον CEO του Facebook, η κοινωνία μας ξοδεύει πολλά περισσότερα για τη θεραπεία των ασθενών παρά για την εξεύρεση θεραπειών.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η πρωτοβουλία αυτή θυμίζει λίγο το έργο της Calico, ένα μυστηριώδες νέο πρόγραμμα της Google για την υγεία και τη γήρανση.

Το «σχέδιο» της Chan Zuckerberg Initiative, όπως το αποκαλεί ο Ζούκερμπεργκ, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που φέρει το όνομα Biohub και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του πανεπιστημίου του Στανφορντ, του UC Berkeley και της UCSF με στόχο την κατανόηση των βασικών μηχανισμών της νόσου και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα οδηγήσουν στη διάγνωση των ασθενειών, καθώς και σε αποτελεσματικές θεραπείες.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη παρουσίαση της Chan Zuckerberg Initiative:

Στο τέλος της παρουσίασης, στη σκηνή βρέθηκε και ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα «πολύ τολμηρό». «Νομίζω ότι θα είμαστε περήφανοι λέγοντας ότι ήμασταν εδώ, όταν ο Μαρκ και η Πρισίλα ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα». Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Μicrosoft έχει επικρίνει την Calico της Google στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: H startup που επέλεξε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι πιο επιλεκτική κι από το Χάρβαρντ